Sommerfriske appelsinmuffins med to-farvet frosting twist

lørdag, d. 30. juli, 2011

Tiden er snart ved at rinde ud på den skole, jeg er på nu (og skal jo heldigvis starte på et nyt, og fremfor alt fast job meget snart :D), og i den anledning vil jeg selvfølgelig tage lidt kage med inden, jeg stopper. Jeg har derfor været igang med at prøve en ny opskrift i dag på nogle appelsinmuffins, da de jo lige skal smages til inden jeg tager dem med på skolen.

De er rigtig nemme at lave og smager dejligt friske – sådan nogle rigtig sommermuffins, som samtidig heller ikke er tørre og kedelige, som jeg godt kunne have frygtet. Jeg valgte desuden at ville afprøve en sprøjteteknik, hvor der bliver benyttet to farver i frostingen. Man kan i øvrigt finde et hav af billeder på google ved at søge på Two-Toned Frosting Twist 😀 De færdige muffins blev pyntet med lidt guld-pulver, og appelsinstrimler.

Jeg har i øvrigt fundet opskriften hos Fies Mad, men har så valgt at lave en anden frosting til, og tilsatte herudover en smule gul pastafarve for udseendets skyld.

Opskriften egner sig til ca. 12 muffins.

  • 80 g smør
  • 300 g sukker
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanillesukker
  • Fintrevet skal fra 1 appelsin (husk ikke at tage det hvide med, da det er her, den bitre smag sidder)
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft (ca. 2 appelsiner)
  • 2 æg
  • 2 dl mælk
  • Evt. lidt gul/orange pastafarve

To-farvet frosting

Fremgangsmåde muffins

Smør, sukker, mel, bagepulver, vanillesukker og appelsinskal røres sammen i en skål.

Æggene tilsættes og der piskes grundigt.

Mælk og appelsinsaft hældes i, og der røres til dejen er fin og blød.

Dejen hældes i muffinsforme og bages i en 170 grader varm ovn i ca. 25 min. til de er gyldne.

Lad dem afkøle på en rist.

Fremgangsmåde to-farvet frosting

Start med at lave grundopskriften på frostingen, og del herefter denne portion i 2.

Den ene portion forbliver hvid, mens den anden skal farves gul/orange og have tilsat en smule appelsinskal.

Hver portion fordeles i to poser (en til hver farve), og der klippes hul i dem forneden.

De to poser puttes i en samlet pose med en tyl, så der kan sprøjtes to farver ud på én gang 😀

Kommentarer

  1. Hvor har du købt din tyl henne? Synes ikke jeg kan finde en ordentlig stor en nogle steder. Skal klart prøve din opskrift. Ser lækkert ud :)

  2. Hej Lika,
    Jeg har købt den her http://kagebutikken.dk/product.asp?product=4279 :) Jeg jagtede nemlig også hele byen rundt for at finde en stor tylle, men de har ikke haft nogle ordentlige. Og de smager virkelig også dejligt friske 😀

  3. Det var smart med tofarvet. Jeg skal lave cupcakes til et bryllup-barnedaab kombi i september og vi var ude i jordbaer og blaabaer frosting. Men nu skal jeg da lige lave en test og se om det er paent med de to sammen.

    /Froekendulle fra jubii :)

  4. Hej Emma/Froekendulle,
    Ja, det er nemlig rigtig smart, og ser lidt mere dekorativt ud, til trods for at det faktisk ikke er ret meget svære at lave :) Uhh det lyder godt nok også lækkert med den kombination :)

  5. Perfekt, tak for det :)

  6. Det var så lidt 😀

  7. Hvordan er den frosting du laver til disse muffins?:) Kan se den er på smør, men der er ikke så meget smør i, som i mange andre opskrifter, så tænker, at den måske ikke er så bombastisk?:) Dine muffins ser i øvrigt vanvittig lækre ud!!

floral decoration