Luksuriøse påske cupcakes med ferskner, vanille-frosting og grøn te

søndag, d. 17. april, 2011

Nu nærmer påsken sig for alvor, og da jeg er hjemme ved mine forældre i disse dage, fik jeg lige bagt nogle Luksuriøse påske cupcakes med fersken, vanille-frosting og grøn te i dag til kaffen. Uhh de var godt nok gode, holdt da helt op. De var simpelthen så svampede, saftige og super lækre. Det er absolut ikke sidste gang, de bliver bagt 😀

Jeg valgte at bruge en grundopskrift på vanille cupcakes fra bogen Muffins, en uundværlig bog for alle muffinselskere, og tilsatte så selv fersken-stykker. Denne grundopskrift på vanille cupcakes er genial, da man kan tilsætte alle mulige slags frugt, nødder og hvad man nu lige har lyst til. Jeg lavede dog lidt om i fremgangsmåden i forhold til hvad der stod i opskriften. Det resulterede så i, at dejen blev mere tynd i det end, billedet i bogen viser. Ja ja, så kan man bare lære at følge opskriften en anden gang 😀 Så den opskrift, jeg har skrevet ind er den korrekte – altså den, der også står i bogen.

Jeg lavede en vanille-frosting fra The hummingbird bakery-kagebogen, da jeg har gode erfaringer med den opskrift. Den er nem at lave, og så bliver den altid tilpas tyk til at kunne sprøjte ud med en tylle. Som pynt dryssede jeg lidt grøn Matcha te over. Jeg har tidligere afprøvet en opskrift på cupcakes med grøn te, som der var lidt delte meninger om. Men det lille drys gjorde virkelig underværker, og gav smagen lige et ekstra twist. Selv min mor, som tidligere var meget skeptisk overfor førnævte cupcakes, var helt vild med det lille twist.

Og så blev de selvfølgelig pyntet med lækre påskeæg, som jeg fandt i Føtex.

Ifølge opskriften skulle der blive 12 cupcakes, men jeg fik 18. Om det så var fordi, at jeg ændrede i fremgangsmåden, skal være usagt.

Cupcakes med ferskner

  • 4 dl hvedemel
  • 3 dl sukker (jeg brugte halvt rørsukker og halvt almindelig hvidt sukker)
  • 2½ tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 100 g smør
  • 2 dl mælk (vi havde lidt rester af noget fløde, så jeg brugte ca. 1/4 dl fløde, og resten minimælk)
  • 2 æg
  • 2 tsk vanillesukker
  • 1 ds. ferskner af ca. 400 g,

Vanille-frosting

  • Ca. 250 g siet flormelis
  • 75 g usalatet smør (jeg brugte nu bare almindelig saltet smør)
  • Ca. 2 spsk sødmælk
  • Lidt vanillesukker

Pynt

  • Lidt grøn Matcha te
  • Påskeæg

Fremgangsmåde cupcakes med ferskner

Tænd ovnen på 175 grader.

Hak fersknerne rimelig fint.

Kom det bløde smør i en skål, og sigt mel, sukker, bagepulver og salt ned i den.

Hæld 1 dl mælk i og rør til en jævn dej.

Pisk resten af mælken sammen med æg og vanillesukker i en anden skål.

Rør æggemassen sammen med melblandingen, og tilsæt de hakkede ferskner.

Fyld dejen i muffinsforme, og bag dem i ovnen i ca. 20-25 min.

Fremgangsmåde vanille-frosting

Pisk flormelis og smør sammen ved middellav hastighed, til det er godt blandet.

Bland mælk og lidt vanillesukker i den begyndende frosting. Pisk ved høj hastighed til glasuren er let og luftig, mindst 5 min. Jo længere man pisker, desto luftigere og lettere bliver den.

Pynt de færdigbagte cupcakes med vanille-frosting, drys lidt grøn te igennem en si og over cupcakes’ne, og anret nogle påskeæg ovenpå dem.

Kommentarer

  1. De er godt nok VIRKELIG flotte :) Gid man kunne sætte tænderne i sådan en, men jeg fornemmer ikke, at Post Danmark er et sikkert valg…

  2. Mange tak 😀 Ja var også ret godt tilfreds. Den der store tylle gør virkelig noget godt for dem, og det grønne te giver lige det sidste pift :) Ha ha nej, jeg tror heller ikke de er så pæne, når de når frem 😀

  3. Hold op hvor ser de gode, smukke og lækre ud :)
    Hilsen Line

  4. Hej Line,
    Mange tak 😀 De var simpelthen også virkelig gode. Selv her på 2. dagen, er de sindssyg svampede og bløde 😀

floral decoration