Fredags-pastaret med cremet hvidløgssauce, sommerspidskål og gulerødder

fredag, d. 13. juli, 2012

I dag bestod aftensmaden af en reste-ret. Men rester behøver jo absolut ikke at være kedelige, og det var denne bestemt ikke. Vi havde ½ sommerspidskål, der skulle bruges fra tidligere på ugen, samt nogle gulerødder. Derfor strikkede jeg denne Fredags-pastaret med cremet hvidløgssauce, sommerspidskål og gulerødder sammen, som vi begge to nød ret så meget.

Retten er super nem at lave, og kræver selvsagt ikke ret mange ingredienser. Retten egner sig til cirka 3 personer – alt efter hvor meget spagetti, man får kogt. Vil man gerne have retten til at strække sig til 4 personer, kan der spædes op med lidt ekstra fløde, spagetti og grøntsager.

  • Ca. 250 g spagetti (ved faktisk ikke, hvor meget jeg helt præcist tog, men det var nok cirka den mængde – måske lidt mindre)
  • ½ spidskål – fintsnittet
  • 3 små gulerødder – i fine strimler
  • 1 rødløg – halveret og skåret i fine skiver
  • Lidt olie til stegning
  • 200 g hvidløgsflødeost
  • Ca. 2½ dl creme fine/piskefløde
  • Salt

Fremgangsmåde

Kog spagettierne i letsaltet vand til de er nok.

Når spagettierne har kogt i nogle minutter, forberedes den cremede sauce.

Varm lidt olie på en pande, tilsæt løg og lad dem sautere i ½ minut til der begynder at danne sig saft. Tilsæt spidskålen og gulerødderne, og rør rundt med jævne mellemrum til kålen er faldet sammen, og gulerødderne bliver let bløde i det – uden at de bliver for smattet i konsistensen.

Hæld fløden ved, samt flødeosten og lad det smelte mens der bliver rørt rundt. Smag til med salt.

Hæld vandet fra de kogte spagettier, og bland dem sammen med den cremede hvidløgssauce.

Server retten med det samme.

floral decoration