Fantastiske hjemmebagte burgerboller

lørdag, d. 12. januar, 2013

Sidste weekend beslutte vi os for at forkæle os selv med en hjemmelavet burger. For ikke at gøre det for kedeligt, valgte vi at får nogle lækre ovnkartofler til med timian og lidt hjemmelavet aioli – og ikke mindst bage nogle fantastiske lækre burgerboller. Wow de blev lækre – nok de bedste burgerboller jeg har smagt – og tilmed bagt i en ovn, hvor pæreren er sprunget = uden ovnlys 😉

De minder meget om dem man køber – de kedelige og lidt halvtørre boller – i udseendet. Men bollen er bare så lækker i sin dej – både den rå dej, og den færdige bolle. Den har en super lækker, blød og luftig konsistens og smager af meget mere end købe-burgerbollerne. Opskriften er fra Meyers Bageri. Jeg fik egentlig bogen for lidt over et år siden i julegave af min farmor og farfar, og har endnu ikke har lejlighed til at prøve så mange af hans opskrifter endnu. Da jeg ved Christina fra The Big Meowski har stor succes med bollerne, tænkte jeg at de skulle have et forsøg.

Absolut ikke sidste gang de bliver lavet 😀

Opskriften rækker til 14 burgerboller – jeg halverede dog opskriften, da jeg lavede burgerbollerne. Hvis man laver 14 burgerboller ud af den fulde opskrift, passer størrelsen på bollerne rigtig godt efter min mening.

  • 5 dl lillefinger-varmt vand
  • 25 g gær
  • Ca. 900 g hvedemel (jeg tager det altid på slump)
  • 75 g sukker
  • 15 g havsalt
  • 75 g blødt smør
  • Sesamfrø til pyntning

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt hvedemel, sukker og salt og ælt det sammen – meget gerne med en håndmixer med dejkroge eller en røremaskine.

Det bløde smør æltes ind i dejen, og der æltes i ca. 8 minutter til dejen er lækker og smidig. Lad dejen hvile lunt 1 times tid – til dobbelt størrelse, med et klæde over.

Form 14 boller ud af dejen – vend toppen af bollerne ned i en skål med sesamfrø, og sæt max 4 boller på hver bageplade beklædt med bagepapir.

Lad dem efterhæve i 30 minutter.

Herefter trykkes burgerbollerne flade, og de efterhæver yderligere 1 times tid.

Bag burgerbollerne ved 220 grader i ca. 12-14 minutter, og afkøl dem på et bagerist.

Server de nybagte burgerboller med en lækker bøf inden i, salat, stegte bacon i skiver, agurk, tomat, løg, burgerdressing og ovnbagte kartofler med timian og hjemmelavet aioli.

Kommentarer

  1. Hejsa.
    De ser virkelig lækre ud de boller og den opskrift skal helt sikkert prøves 🙂
    Hvordan får du smeltet osten på bøffen?

  2. Hej Mette,
    De er virkelig også gode 🙂 Lige inden bøffen er færdig, lægger jeg en skive eller to os på, og så en tur ind i ovnen i ca. 5-10 minutter til osten er tilpas smeltet. Det var et forsøg – havde håbet på at osten kunne blive smeltet, mens bøffen var på panden, men den gik desværre ikke.

  3. De er blevet virkelig fine, dine burgerboller 🙂 Det er sådan nogle, at når man først har prøvet dem, behøver man aldrig kigge efter en anden opskrift igen.

    Mht. osten, der skal smelte, synes jeg, at det også kommer an på, hvilken type ost, det er. Vi bruger som regel toastost, da det har en lækker konsistens i burgeren, og jeg plejer at putte det på den brandvarme side af bøffen, sidste gang den bliver vendt. Men nogle gange gider den ikke smelte (eller også er jeg ikke tålmodig nok ;)). Sidst, vi fik burgere, brugte jeg en cheddar-toastost fra Lidl, og jeg vil aldrig bruge andre igen. Den smeltede så nemt og smagte virkelig godt! Så den kan jeg godt anbefale. Den er orange i farven, som nogle cheddaroste er, og så i sådan en pakke ligesom toastost.

  4. Hej Christina,
    Mange tak 🙂 Helt enig, tror heller ikke, vi prøver andre 🙂 Hmm ja, det kan der være noget om, jeg har bare brugt mozzarella ost, da det er noget af det enete, jeg kan lide 😛 Tak for tippet om ikke andet 🙂

  5. Fantastisk opskrift, der giver de lækreste burgerboller !

  6. Hej Alice,
    Ja, de er nemlig super lækre 🙂

  7. Denne opskrift er bare en succes – burgerbollerne smager vildt godt og så se de flotte ud. Skal lave dem for 3. gang i aften og jeg er sikker på at de blir gode. Køber aldrig færdig-boller mere 🙂

  8. Hej Silke,
    Lækkert 😀 Jeg bruger heller ikke selv andre opskrifter på burgerboller fremover 🙂

  9. Hej

    Super Lækre burger boller bruger ikke andre opskrifter, når jer bager boller. 🙂

  10. Hej Magnus,
    Ja, de er bare super gode 😀

  11. Fantastiske 🙂 har du flere brødopskrifter der er lige så gode ?
    Selv min mand der ikke er meget for brød elskede dem 🙂

  12. Glemte lige jeg æltede dem i hånden for jeg har ikke en maskine men det var ikke noget problem. Æltede ialt i 15 min 🙂

  13. TAK FOR DENNE FANTASTISK OPSKRIFT!!! – siden jeg faldt over denne opskrift er det den ENESTE jeg har brugt. 🙂

    Tilføjelse til opskriften: Vi havde en dreng på vores skole sidste år, som ikke kan tåle mælk, så vi prøvede at lave bollerne med olie i stedet for smør. Var lidt bekymret for resultatet, men de var mindst ligeså gode som dem med smør!

  14. Helt fantastisk opskrift!

    Den er både idiotsikret og ikke mindre end en fantastisk opskrift!

    Den får 10 ud af 10 stjerner herfra!

  15. Hej Carina.
    Kan man bage bollerne tidligere på dagen og så varme dem op igen til aften eller skal de først bages inden man skal have dem? Tænker på om de bliver tørrer af det?

  16. De ser dejlige ud, de boller – de skal prøves i aften.
    Min mand og jeg har fast tradition for burger-night hver fredag, og her kommer et lille tip til dig som kun kan lide den smeltede ost… Hjemme hos bruger vi gerne en blanding af revet cheddar og mozerella som æltes ind i det hakkede oksekød inden bøfferne formes. Derefter steges de på panden, hvilket givet en rigtig lækker sprød ost udenpå bøffen, samtidig med at bøffen er fyldt med lækker smeltet ost… 🙂

Afgiv en kommentar

You must be logged in to post a comment.

floral decoration