onsdag, d. 29. maj, 2013
I weekenden havde vi besøg af et par gode venner. Jeg var som sædvanlig lidt i tvivl om, hvad jeg skulle lave, men vi har nogle rabarber i fryseren, så tænkte jeg ville gøre brug af dem. Det blev derfor til denne lækre sommerklassiker – jordbær/rabarber trifli med knuste makroner og rå-creme. Åhh det er bare så lækkert, og man skal virkelig passe på med ikke at spise alt for meget af denne dessert. Specielt rå-cremen forsvandt lynhurtigt 😉
Det er i virkeligheden super simpelt af lave, men sukkermængden svinger lidt i forhold til syligheden på både jordbær og rabarber. Så der skal smages lidt frem.
Til 4 personer blev der brugt (der var dog lidt grød tilovers):
Jordbær, rabarber, sukker og vanillekorn + den ene stang kommes i en gryde, og koges til en grød i ca. 10 minutter. Jo længere tid den koges, jo mere blendet bliver grøden i konsistensen, så det er vidst, hvad man mest er til.
Jævn evt. grøden med lidt kartoffelmel og vand, hvis grøden er for tynd i konsistensen. Vær opmærksom på, at grøden tykner lidt, når den er kold.
Når grøden har den ønskede konsistens stilles den til afkøling.
Lige inden servering laves rå-cremen.
Pisk æggeblommer hvide og luftige med flormelis og kornene fra den anden vanillestang.
Pisk i en anden skål piskefløden til let skum. For at undgå en lidt grynet konsistens i flødeskummet, skal der piskes på medium-hastighed.
Bland den piskede flødeskum i den luftige æggeblomme-masse, og vend rundt til det hele er godt blandet sammen.
Fordel lidt rå-creme i nogle glas, læg lidt jordbær/rabarbergrød ovenpå og fordel lidt knuste makroner over. Gentag denne procedure en enkelt gang, og slut af med lidt rå-creme på toppen.
Der pyntes med lidt friske jordbær.