Delikate hjemmebagte hindbærsnitter med vanille

søndag, d. 5. februar, 2012

Hjemmebagte hindbærsnitter med vanille

Nu har jeg igennem lang tid haft lyst til at prøve at bage hindbærsnitter selv. Og det blev gjort i går, da vi var en tur hjemme ved mine forældre. Nøj, de er da bare SÅ lækre sådan nogle hjemmebagte nogle. De er da mange gange bedre end dem, man køber ved bageren osv. Det er da helt sikkert noget, der bør praktiseres noget mere 🙂

Jeg fandt opskriften hos Sukkerhjerte, men valgte at bruge rørsukker, i stedet for almindelig sukker. Hvis man laver de helt traditionelle aflange hindbærsnitter, får man ca. 12 stk. ud af opskriften. Hvis man laver som medaljoner, får man ca. 25 lækre hindbærsnitter ud af opskriften. Så det afhænger lidt af, hvor store man vil have dem.

Som pynt valgte jeg at drysse med lidt tørrede blomster. Er nemlig ikke så vild med de “traditionelle” multi-farvede krymmel, både i konsistens og farve, så det blev lidt anderledes pynt 🙂

Mørdej

  • 300 g mel
  • 200 g smør (ikke Kærgården eller lignende, men rigtig smør)
  • 100 g rørsukker
  • 1 æg
  • Kornene fra 1 vanillestang

Derudover

  • God hindbærmarmelade (Jeg foretrækker Svansøes økologiske hindbærmarmelade)
  • Flormelis til glasur
  • Pynt – fx sukkerhjerter eller anden krymmel

Fremgangsmåde

Bland mel, rørsukker og vanillekorn og smuldr smørret i blandingen, så der ikke er flere klumper tilbage.

Ælt dejen hurtigt sammen med ægget til den er fast og ensartet i konsistensen. Pak dejen ind i film, og lad den hvile i køleskabet i ca. 1 times tid

Vil man lave de helt traditionelle aflange hindbærsnitter, rulles dejen ud i ca. 3 mm. tykkelse og skær den ud, så der bliver ca. 4 ens strimler i passende størrelser. Mine var ca. 8 cm. bredde. Alternativt kan man rulle dejen ud, og stikke cirkler ud. Det tager lidt længere tid at stikke cirklerne ud, men synes til gengæld de bliver vældig fine.

Bag dem 2 og 2 i en 200 grader varm ovn i ca. 8 minutter, til de netop er begyndt at blive gyldne i kanterne. De må ikke bage for længe, da de ellers knækker nemt i stykker. De virker let bløde i det, når de lige kommer ud, men stiver forholdsvis hurtigt.

Smør derefter et lag hindbærmarmelade ud på bunden, og læg toppen ovenpå – når den bagte top er stivnet.

Lav en tyk glasur af flormelis og varmt vand og smør det pænt på stængerne, eller medaljonerne .

Drys med tørrede blomster eller anden pynt, og lad glasuren stivne.

Skær hindbærsnitterne ud i nogle pæne stykker, hvis man vælger de metoden med den traditionelle form.

Lad dem gerne stå og trække lidt – det bliver de kun bedre af 🙂

Kommentarer

  1. De er smukke! Hindbærsnitter er bare yndlings hos mig.
    Kh Maiken

  2. Hej Maiken,
    Mange tak 😀 Ja, man burde helt klart bage hindbærsnitter selv noget oftere 🙂

  3. Hvilke minder.

    Første og faktisk eneste gang jeg har lavet hindbærsnitter, var i 7-8. klasse.

    Bliver hele tiden ved med at sige, at nu skal jeg lave det – men det bliver ikke til noget.

    Måske jeg skulle tage mig sammen, for opskriften fra den gang har jeg forsat liggende 🙂

  4. Hej Sacha,
    Kan du så komme igang med at bage dem 😉 Jeg havde heller ikke prøvet at bage dem selv før, men har fundet ud af, at de i hvert fald skal bages mere end én gang 🙂

floral decoration