Crispy og saftig kylling med cornflakes og guacamole

mandag, d. 19. september, 2011

Aftensmaden bestod i dag af en super lækker crispy og saftig kylling med cornflakes og guacamole. Mums, det var altså bare SÅ lækkert, og det er absolut ikke sidste gang vi får det. Jeg elsker den sprøde panering kontra kyllingestykkernes saftige midte. Det er egentlig ikke særlig svært at lave, men da kyllingefileterne skal trække min. 20 minutter i marinaden, skal man dog afsætte lidt tid til det. Alternativt kan trækketiden sagtens foregå natten over, hvis man en dag har lidt travlt.

Opskriften har jeg fundet på Politikken, men har dog ændret lidt i det. Vi fik en dejlig guacamole til i dag. Desværre var de indkøbte avocadoer ikke super gode, og måtte desværre kassere en del af det. Så det blev nærmere flere tomater end avocadoer i dag – men hvaaa… Det smagte nu godt alligevel 😀

Crispy og saftig kylling

  • 500 g kyllingefileter
  • Lidt chili efter behag
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk stærk karry
  • Friskkværnet sort peber
  • 1-2 tsk fint salt
  • 2 dl kærnemælk
  • 1 skål cornflakes
  • Olie til stegning

Tilbehør

  • Guacamole
  • Salat, fx gulerodssalat
  • Godt brød

Fremgangsmåde crispy og saftig kylling

Skær kyllingen ud i pæne stykker.

Hak chili og hvidløg fint, og kom det i en skål sammen med stærk karry, salt, rigeligt med friskkværnet sort peber, samt kærnemælk.

Kom kyllingestykkerne i skålen, og bland det godt sammen. Lad det trække i mindst 20 minutter og gerne natten over.

Knus cornflakesene.

Rul de marinerede kyllingestykker i cornflakesene. De skal være helt dækket af cornflakes.

Varm majsolien op i en stor pande, kom kyllingestykkerne i, og steg dem helt gyldne – til de er færdigstegte.

Server guacamole, frisk salat (fx gulerodssalat) og godt brød til.

Kommentarer

  1. Hej, hvad er det for nogle cornflakes du har brugt??

  2. Hej Nanna,
    Jeg har bare brugt nogle helt almindelige billige nogle. Ikke noget bestemt mærke eller med sukker på.

  3. Jeg bliver egentlig lige lidt nysgerrig, hvor meget olie bruger dyu til stegning? Kommer det et stykke op på kyllingen eller kun lige i bunden?

  4. Hej Malene,
    Jeg hælder bare olie på panden som til enhver anden “normal” stegning. Cornflakes’ne suger forholdsvis meget olie i starten, så spæder lidt til efterhånden som panden er ved at være tør.

  5. hejsa hvor lang tid skal det stege på panden??? er det sådan ca. 35-40 min????

  6. Hej Camilla,
    Jeg vil mene omkring 30 minutter, men tager aldrig tid på det 🙂

floral decoration