Cremet panna cotta med vanillekorn, nødde- og nougatkrokant og ananaskirsebær

lørdag, d. 27. april, 2013

Vi havde min gode veninde og kæreste til spisning i går, og i den anledning skulle der selvfølgelig laves lidt dessert. Kig på opdagelse i nogle af mine kogebøger, og hev Fristelser af Morten Heiberg frem. Vi havde stort set alle ingredienser til at lave en super lækker og cremet panna cotta med vanillekorn, så jeg fik smækket sådan en sammen. Den færdige dessert blev toppet med nødde- og nougatkrokant og et lille ananaskirsebær. Åhh det var altså bare en super lækker dessert 😀

Det eneste man skal være opmærksom på er, at desserten mætter rigtig meget – så meget at kæresten måtte hen og lægge sig på sofaen i en times tid bagefter. Så selvom den originale opskrift lød på, at den egner sig til 4-6 personer, så er det i hvert fald mere 6 personer end 4.

Derudover faldt vanillekornene tilbunds, da flødemassen var hældt over i nogle glas, hvilket var ret synd. Så jeg endte med at røre lidt rundt i massen, da den begyndte at stivne lidt, hvilket heldigvis hjalp på det. Så næste gang vil jeg nok lade flødemassen stivne lidt i gryden, og så først herefter hælde det i nogle glas.

Men når det så er sagt, så er desserten rigtig nem at lave, og tager ingen tid.

  • 6 dl piskefløde
  • 1½ dl sødmælk (jeg brugte skummetmælk og tilsatte en smule ekstra fløde)
  • 1 stang vanille, kornene
  • 150 g sukker
  • 5 blade husblas
  • 1 portion nødde- og nougatkrokant
  • Ananaskirsebær

Fremgangsmåde

Hæld fløde, mælk og vanillekorn op i en gryde og varm det langsomt op til det når en temperatur lige under kogepunktet – det må ikke koge.

Skru ned for varmen og lad blandingen simre ved medium varme i 5 minutter.

Blød imens husblassen op i koldt vand.

Hæld sukkeret i den varme fløde/mælkeblanding, og tag gryden fra varmen.

Knug vandet af husblassen og kom den i den varme blandes, mens der piskes rundt til husblassen er opløst.

Lad massen køle af/stivne en smule og hæld det på glas eller i mindre forme.

Stil dem på køl i 3-4 timer, eller gerne natten over.

Lige inden desserten serveres, fordeles lidt nødde- og nougatkrokant over, samt et lille ananskirsebær.

floral decoration