Nøddekurve a la tropical med vanilleis

lørdag, d. 9. oktober, 2010

Man må godt hygge sig lidt, når kæresten ikke er hjemme ik å? 😛 Det gjorde jeg i hvert fald, da jeg bagte nøddekurve tidligere i dag 😀 De er super nemme at lave, og kræver ikke ret mange ingredienser. Dog kan det kræve lidt øvelse, inden kurven stivner helt.

Når “kagerne” har været i ovnen er de meget varme, og de kan ikke laves til kurve lige med det samme, da massen er helt blød. Derfor er det nødvendigt at vente få minutter – men vær over dem hele tiden, for når de først begynder at stivne, så er det med at være ret hurtig, og forme dem til kurve ved at lægge dem over nogle glas.

Derudover er det vigtigt at hakke nødder og mandler forholdsvist fint. Sidste gang, jeg lavede dem, var nødderne for grove, hvilket resulterede i at nødderne ligesom trak den ovnbagte dej ned, og de blev ikke helt kurveformet.

Man kan jo servere al verdens lækkerier i disse kurve. I dag valgte jeg at blande noget billigt vanilleis med noget rest af marcipan, som vi har i fryseren. Det er en nem måde at få en lækker is på 🙂 Derudover valgte jeg at pynte med tropiske frugter – passionsfrugt, appelsinfileter, blomme og lidt granatæble.

Nøddekurvene vokser meget inde i ovnen, så man skal ikke have mere end 4 klatter på en bageplade. I følge opskriften er der til 6 kurve, men jeg får omkring 8 – og det er selvom jeg benytter 2 spsk dej. pr kurv (originalopskriften lyder kun på 1 spsk. – men jeg synes at kurvene vil blive en anelse små). Hvis “kagerne” vokser sammen inde i ovnen, kan man åbne ovnen og lige “skære” dem fra hinanden med en kniv.

  • 150 g sukker
  • 125 g smør
  • 2 spsk fløde
  • 2 spsk mel
  • 50 g hasselnødder
  • 50 g mandler (man kan evt. undlade mandlerne og tage 100 g hasselnødder i stedet for – eller gøre det omvendte med mandlerne)

Fremgangsmåde

Hak nødder og mandler ret fint – evt. i en minihakker. Kom alle ingredienser i en gryde og lad det koge op, mens det hele røres sammen.

Smøres ud på bagepapir i runde kager – ca. 2 spsk pr. kurv.

Bages ved 200 grader i ca. 5 min. til de er gyldne.

Tag dem ud af ovnen, og lad dem afkøle lidt. Inden de er helt kolde, lægges hver “kage” over et glas, så den formes til en kurv. Lad nøddekurven stivne og køle af på glasset.

Server evt. is og eller frisk frugt i nøddekurven.

Kommentarer

floral decoration