Bløde og svampede bananmuffins med chokolade, og dulche de leche – en opskrift fra min farmors køkken

fredag, d. 30. august, 2013

Vi havde 3 små bananer, der trængte til at blive brugt, og nu hvor jeg alligevel har tiden til det, kunne jeg ligeså godt bage de bedste, bløde og svampede bananmuffins med chokolade. Det er en gammel opskrift fra min farmor, og det er ALTID den opskrift, der bliver brugt på bananmuffins. Når noget er godt, så er der jo egentlig ikke nogen grund til at ændre synderligt meget på det 🙂

Jeg valgte dog alligevel at ændre en smule i fremgangsmåden. Smagsmæssigt gjorde det ingen forskel, men i forhold til hævningen blev de mere fine og runde, og beholdte formen – sådan mere eller mindre. For at gøre det ekstra snasket blev de serveret med lidt hjemmelavet dulche de leche. Og her taler vi ikke om at koge en dåse i 3 timer, nej det her er helt fra bunden med mælk, sukker og vanille – og uhh det er bare godt. Og ekstra godt oven på disse muffins. Er man til bananmuffins/kage, har jeg endnu ikke mødt nogle, der er blevet skuffet over disse.

Det bedste ved bananmuffins er jo næsten at de er så nemme at lave, og tager ingen tid at smække sammen. Og så er de også super gode dagen efter, eller bare en tur i fryseren.

Jeg fik 12 muffins ud af den lidt redigerede opskrift.

  •  2 æg
  • 150 g sukker
  • 100 g olie
  • 4 spsk ymer eller lignende
  • 200 g moden banan
  • 100 g lys chokolade
  • 3/4 tsk natron
  • 1 nip salt
  • 175 g mel

Topping

Fremgangsmåde

Pisk æggene luftig med sukkeret, og pisk herefter olie, og ymer i.

Mos bananerne, og hak chokoladen – jeg plejer at hakke det ret groft, da jeg godt kan lide store chokoladestykker. Pisk det herefter ned i de øvrige ingredienser.

Sigt melet, salt og natron og pisk det i dejen.

Fordel herefter dejen i muffinforme – de fyldes ca. 3/4 op, og bag dem ved 175 grader i ca. 20 minutter.

Lad de bagte muffins køle af, og pynt med lidt hjemmelavet dulche de leche.

Kommentarer

floral decoration