At lave en falsk surdej

torsdag, d. 27. januar, 2011

En surdej skal jo normalt trække i 3-4 dage. Men da jeg imidlertid var lidt sent ude med surdejen i forbindelse med en pizza, fandt jeg en opskrift på falsk surdej i min fantastiske kogebog Den klassiske køkkenskole.

Det tager heldigvis ingen tid at lave, og er super nemt. I forhold til bogens opskrift, valgte jeg dog at halvere portionen af dej, hvilket også er gjort her.

Så til ½ portion surdej brugte jeg:

  • 7 g gær
  • 6 spsk lillefingervarmt vand
  • 1 håndfuld mel

Fremgangsmåde

Smuldr gæren i en skål og tilsæt vandet. Lad det stå at trække i 5 min.

Tilsæt melet og rør godt rundt til det bliver sådan en splattet masse.

Lad dejen hvile i min. 1 time, til det bobler. Og så er den falske surdej klar til brug 😀

Kommentarer

Afgiv en kommentar

You must be logged in to post a comment.

floral decoration