Alt-i-en fars-ret med porrer, gulerødder, flåede tomater og låg af kartofler

onsdag, d. 15. februar, 2012

På sådan en fin og solskins-rig vinterdag bestod aftensmaden af denne Alt-i-en fars-ret med porrer, gulerødder, flåede tomater og låg af kartofler. Det er en super lækker ret, som vi bliver ved med at vende tilbage til år efter år. Jeg har opskriften fra min mor, så det er en ret jeg er vokset op med.

Man skal dog forvente at bruge lidt tid på retten, specielt fordi den skal have ca. 1 times tid i ovnen, når først den er smækket sammen. Så hvis man har en travl hverdag, er det en god idé at vente med at lave den til en dag, man har ekstra god tid.

Opskriften egner sig til 4 personer

  • 500 g hakket svinekød
  • 1 æg
  • 3 spsk mel
  • Ca. 1 dl mælk (til farsen er lind i konsistensen)
  • 1 revet løg
  • 1 spsk persille
  • 1 tsk timian
  • Salt, peber
  • 2 porrer
  • 4 store gulerødder
  • 1 ds flåede tomater
  • 6 store kartofler
  • Lidt smør/margarine

Tilbehør

  • Romainesalat

Fremgangsmåde

Rør ægget i det hakkede svinekød, tilsæt mel og mælk og rør farsen lind.

Tilsæt løg, persille, timian og salt og peber, og rør det sammen.

Skær porrer i ringe, og skær gulerødderne i tern.

Fordel grøntsagerne på en pande med lidt fedtstof, og lad dem sautere i nogle minutter til de er bløde – krydr med salt.

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.

Fordel farsen i en smurt ovnfast fad, og læg grøntsagerne ovnen på.

Fordel de flåede tomater over retten, og læg tilsidst kartoffelskiverne på, så de dækker hinanden lidt.

Krydr med salt, og læg nogle smør/margarineklatter rundt omkring.

Sæt  retten i ovnen i ca. 1 times tid ved 200 grader – eller til kartoflerne er møre.

Server retten med lidt salat til.

 

 

Kommentarer

floral decoration