Æbleflæsk

lørdag, d. 13. november, 2010

I dag har jeg været barnepige for min lillesøster, så aftensmaden blev noget, som vi begge er helt vilde med – og som min lillesøster kan tygge, da hun fornylig var på operationsbordet og fik fjernet 3 af hendes syge tænder. Vi fik nemlig æbleflæsk 😀

Det er en af de nemmeste retter, der findes, dog er den ret tidskrævende. Men smagen opvejer klart ventetiden 😀 Æbleflæsk kan så vidt jeg ved laves på forskellige måder, men jeg anser selvfølgelig vores som den mest rigtige og den bedste 😛 Jeg var til en julefrokost for mange år siden sammen med mine forældre, og der fik vi nok den værste æbleflæsk, der nogen sinde er blevet lavet. Næh nej, vores helt traditionelle æbleflæsk ved man hvad er, og den smager jo også helt fantastisk de efterfølgende dage at få kold på et stykke rugbrød i madpakken.

Det er enormt svært at give en fuld opskrift på det, da det afhænger meget af æblernes størrelse, deres surhed, og hvor mange personer, man laver retten til.

Men man skal bruge:

  • Ca. 1½ kg æbler til 4 personer (det skal kunne fylde en lille bradepande ud) Vi har tit fået æbler af min farmor og farfar, hvorfor nogle af dem har været en smule frossen, da de kom i bradepanden.
  • En masse sukker
  • 500 g flæsk

Tilbehør

  • Rugbrød

Fremgangsmåde

Skræl æblerne, skær dem i mindre stykker og put dem i bradepanden. Drys et godt lag sukker på.

Læg skiver af flæsk på en rist, og krydr med en smule salt og peber. Læg risten over bradepanden med æblerne, og stil det hele ind i ovnen i ca. 1½ time til flæsken og æblerne er færdige.

Smag æbleflæsken til, og put gerne mere sukker på, hvis de er for sure.

For at få flæsken sprød, kan risten tages fra bradepanden de sidste 5-10 min., så begge dele steges hver for sig i ovnen.

Det lækre ved denne fremgangsmåde er at fedtet fra flæsken drypper ned i æblerne, og giver retten en fantastisk smag 😀

Server æbleflæsken med rugbrød til.

 

Kommentarer

  1. Hvor høj temperatur?

  2. Hej Anders,

    200 grader 🙂

floral decoration