Rabarber-crumble

onsdag, d. 24. august, 2011

En klassiker fandt vej til dessert/kagebordet i lørdags, hvor vi havde besøg af et par venner. Jeg lavede nemlig en om Rabarber-crumle, da vi havde nogle rester af rabarber i fryseren fra tidlig sommer.

Det er simpelthen super nemt at lave, og tager heller ikke ret lang tid – så det er helt sikkert værd at prøve. Det gode ved en crumble er, at man kan erstatte rabarberene med andre typer af frugter/bær. Jeg skal i hvert fald helt sikkert lave en med æbler på et tidspunkt 🙂

Til 4 personer brugte jeg:

Rabarberkompot

  • 400 g rabarber skåret i skiver
  • Korn + stang fra 1 vanillestang
  • Ca. 80 g sukker – smag dog kompotten til, og tilsæt evt. mere sukker
  • 1 spsk kartoffelmel + en smule vand til jævning

Havresmuldet

  • 1 dl hvedemel
  • 2½ dl havregryn
  • 3 spsk sukker
  • 100 g smør

Fremgangsmåde rabarberkompot

Flæk vanillestangen, og skrab kornene ud. Skile kornene ad ved at mase dem med lidt sukker.

Bland rabarber, kornene fra vanillestangen, vanillestangen og sukker i en gryde, og lad massen koge i ca. 10-15 min til kompotten har den rigtige konsistens.

Tag vanillestangen op.

Bland lidt kartoffelmel og vand sammen til en jævning, og rør det i kompotten til det har den rette tykkelse.

Fremgangsmåde rabarber-crumble

Bland alle ingredienserne til smuldredejen sammen. Arbejd ikke for længe med dejen, den skal være smuldrende.

Fordel rabarberkompotten i små skåle, og fordel dejen over dem.

Bag disse herligheder i en 175 grader varm ovn i ca. 35 min. – og lad dem køle let af inden servering.

Kommentarer

floral decoration