Luftig smørcreme til opsmørring af kage

onsdag, d. 22. juni, 2011

I forbindelse med dekoration af en kage, lavede jeg denne smørcreme i dag til opsmørring af kagen inden den blev overtrukket med fondant.

Den er simpelthen super nem at lave, og skulle eftersigende være ret god, da den bliver meget hård, når det kommer på køl. Det gør det nemmere at få fine kanter og hjørner på kagerne. Opskriften har jeg fundet på bloggen Annettes Kager, som laver nogle rigtig fine og søde kager.

Der er rigeligt af smørcreme til opsmørring af en almindelig kage.

  • 250 g usaltet smør (stuetemperatur)
  • 250 g flormelis
  • En lille bitte smule mælk til at udjævne konsistensen, men ikke for meget
  • Et par dråber vanille-essens efter smag (evt. mandel-essens, hvis man mere er til det)

Fremgangsmåde

Pisk alle ingredienserne sammen i ca. 8 minutter til cremen er lys og luftig. Smag til med vanille-essens, og brug den som opsmørring på en kage eller frosting ovenpå cupcakes.

Kommentarer

  1. Kan man bruge vaniliesukker

  2. Hej Fie,
    Det tænker jeg godt, man kan 🙂

  3. Skal der ikke mælk i?

  4. Hej Fie,
    Godt med et vågent øje 🙂 Jo, det skal der – har lige rettet opskriften lidt til 🙂

  5. Hvor meget er der til?

floral decoration