Grove pølsehorn

lørdag, d. 12. juni, 2010


Kæresten har i noget tid plaget mig om at bage grove pølsehorn, så det fik jeg gjort i dag. De plejer at smage super godt, og er dejlig nemme at have med i en madpakke. De smager allerbedst, når de lige kommer ud af ovnen. Der er de nemlig dejlige, luftige og bløde, men samtidig er de også sprøde 🙂 Opskriften har jeg fået af Bitten, og erstattet grahamsmelet med fuldkornshvedemel 🙂

Jeg fik 16 store pølsehorn ud af denne portion.

Dejen kan tilsættes revne gulerødder, hørfrø, kogte mosede kartofler, en sjat havregrød osv. Det vigtigste er at tilsætte det inden hvedemelet.

  • 50 g gær
  • 5 dl lunken vand
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk olie
  • 1 dl grahamsmel (jeg brugte her fuldkornshvedemel)
  • 1 dl havregryn
  • Hvedemel (jeg tager det på slump)
  • 1 pk. pølser
  • 1 æg til pensling
  • Evt. lidt sesamfrø

Fremgangsmåde

Rør gær ud i vand. Tilsæt salt, sukker, olie, grahamsmel/fuldkornshvedemel, havregryn og rør godt rundt. Tilsæt hvedemel til dejen har en passende konsistens. Ælt rigtig godt, og sæt dejen til hævning til den har dobbelt størrelse. Jeg plejer at lade den hæve i 1 times tid. Ælt den godt igennem  igen, gerne bank godt løs på den, så alle luftboblerne kommer ud.
Stil dem på bageplade med bagepapir
Del dejen i 2 stykker. Rul hver dejklup ud til en cirkel, og skær den i 8 lige store dele.

Rul en pølse ind i hver del dej og kom hvert pølsehorn på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i 15 minutter.

Pensel dem med æg og drys evt. med lidt sesamfrø. Sæt dem i en 225 grader varm ovn til de er gyldne.

Kommentarer

  1. Selv om opskriften er fra mig, bliver dine altid meget pænere 😀

  2. Åhh mange takker 😀 jeg synes så ikke jeg gør noget specielt for det, men de bliver i hvert fald altid gode og luftige 🙂

  3. God opskrift, dog puttede jeg også basilikum i + erstattede sukker med honning, men gode er de 🙂

  4. Hej Katrine,
    Godt du kunne lide dem 🙂 Det lyder altså også virkelig lækkert at komme basilikum i dem. Kunne være man skulle prøve det næste gang 🙂

  5. Fantastiske pølsehorn … Jeg kom 1½ dl. havregryn og fuldkornsmel i … 🙂 Det sparer på hvedemelet og de er utrolig lækre 🙂 Tak for opskriften

  6. Hej Malene,
    Dejligt, at du kunne lide dem 🙂 og tak for tippet 🙂

  7. Den skal jeg da prøve 😉

  8. Hej Dorte,
    De er også rigtig gode 🙂

  9. Er i fuld gang med at lave dem – og har gjort brug af Katrines tip om at tilføje basilikum! 🙂

  10. Hej Sofie Frida,
    Håber de blev gode 🙂

  11. Glæder mig til at bage dem! De ser virkelig lækre ud, det giver jeg dig! 😉

  12. Hej Tina,
    Håber du vil kunne lide dem 🙂 Og mange takker 🙂

  13. Jeg elsker den her opskrift – har efterhånden lavet dem 5-6 gange… Jeg bruger dog kun 25g gær, og tilsætter 20g hørfrø samt 20g knækkede hvedekerner.
    Spændende at læse om folks små eksperimenter med dem 🙂

  14. Hej Sara,
    Er glad for at opskriften er en succes 🙂 Ja, det er altid spændende at læse, hvilke nye tiltag og idéer, folk de har 😀

  15. Lækre pølsehorn!
    Jeg skiftede pølserne ud med kyllingepølser. I stedet for olie brugte jeg rød pesto. Lavede dem lidt mere grove og kernede, og resultatet blev super lækkert. Inden i lavede jeg en blanding af 1/2 dl. ketchup, 2 spsk. salsasovs og 1. spsk rød pesto. Mums.

  16. Hej Christina,
    Mange tak 🙂 Åhh det lyder altså bare lækkert at bruge rød pesto i dejen. Det må jeg virkelig have prøvet – skal altså også snart have lavet dem igen. Det er alt for lang tid siden 🙂

  17. Er amatør på området, men har kastet mig udi at bage dem… Prøver med græskarkerner, hørfrø og revet gulerod og glæder mig til at se og smage resultatet!

  18. Hej Christine,
    Det lyder også spændende, håber de smagte godt 🙂

  19. Hej,
    De er simpelthen lækre disse pølsehorn, jeg laver dog en del ændringer og tilføjelser alt efter hvad jeg lige har liggende i skabene 🙂
    Denne gang blev det med hørfrø, rugmel, 5-kornsblanding, grahamsmel og basilikum, da jeg ikke spise hvidt brød frivilligt… Men mums! Tak for opskriften 🙂

  20. Hej Susan,
    Det er det gode ved denne opskrift – at man kan mixe og matche som man har lyst til 😀

  21. Altså hvor blev de lækre!!!! Max stjerner her fra – så kan bestemt anbefales!! Brugte halv kærnemælk og halv vand – en god måde at få brugt rester på…

  22. Hej EM,
    Super dejligt at høre 🙂

  23. Super god opskrift! Jeg har ikke så meget erfaring med at bage, men jeg har lige lavet en stor potion af dem og de smager mega godt! Tak for opskriften.

  24. Hej Nanna,
    Dejligt at det lykkes for dig 🙂

  25. Men, hvorfor dog nu røde pølser fyldt med e-numre og fedt, så kunne det da helt lige meget med den grove gærdej….??

  26. Hej Lisa,
    Det er op til en selv, hvilke pøler man benytter. Hvis du hellere vil benytte andre pølser – så værsgo 😉 Der står ikke skrevet nogle steder, at det skal være røde pølser…

  27. Hejsa igen 🙂

    Så er det tid igen for lidt ændringer 🙂 2 dl. fuldkornsmel og 2 dl. havregryn ….. – og resten hvedemel … 🙂 de bliver sundere og sundere 🙂 og de smager fantastisk

  28. Hej Malene,
    Dejligt, at der bliver eksperimenteret 😀

  29. Jeg vil se at gå igang , men hvor længe skal de cirka have ?

    Vh Line

  30. Hej Line,
    Åh plejer ikke sådan at tage tid på dem. Men ca. 15 minutter tror jeg 🙂

  31. Hej Carina.

    Det var 15-20 minutter for mig tak 🙂

    Jeg puttede 5,5 dl vand, 2 dl spelt super mysli, 1dl rugmel og 1 dl fuldkornshvedemel.

    Hav en dejlig dag.

    Vh line

  32. Dem må jeg bestemt prøve 🙂
    De lyder rigtige lækre..

  33. Hej Line,
    Super, og tak for tippet med ingredienserne 🙂

  34. Hej Wickie,
    De er også lækre 🙂

  35. Hej Carina og alle i andre erfarne bagere
    jeg er i gang med at bage de lækre pølsebrød. Hvad gør i når bruger fuldkornshvedemel, jeg har nemlig dårlige erfaringer med det. Lader i det stå i blød eller koger det eller hvad?
    Bagehilsner fra Jacquelin

  36. Hej Jacqueline,
    Med den mængde, jeg kommer i dejen, så gør jeg ikke noget ved det. Men man kan sagtens lade sådan noget stå i blød natten over i enten vand eller øl. Synes også det afhænger af størrelsen på fuldkornene i melet 🙂

  37. Jacqueline.. Jeg gør ikke noget ved melet, jeg putter det bare i dejen.. Har aldrig oplevet problemer mvh Wickie

  38. Så lækre pølsebrød!
    Har alerede bagt dem to gange nu og familien er så vilde med dem. Den opskrift skal i hvert fald gemmes.

    Mvh. Pernille

  39. Hej Pernille,
    Dejligt at de vækker lykke 😀

  40. Lækre pølsehorn!
    Vi havde lidt dej tilbage og prøvede at lave pizza snegle af det med lidt ketchup smurt ud over dejen nogle hakkede pølser/ skinke et drys ost og oregano så rullede vi dem sammen. De smager også godt 😉

  41. Hej Helle.
    Ja, dejen er også rigtig lækker at bruge til pizzasnegle – har også selv gjort det http://kinna.dk/fantastiske-grove-pizzasnegle-med-grahamsmel-og-hjemmelavet-tomatsauce 🙂

floral decoration