Fantastiske grove pizzasnegle med grahamsmel og hjemmelavet tomatsauce

lørdag, d. 19. januar, 2013

Vi havde en rest skinkestrimler til overs fra tidligere på ugen, og da det var meget lang tid siden, jeg sidst har bagt pizzasnegle tænkte jeg, at skinkestrimlerne kunne brugs til det. Elsker dem simpelthen bare.

Jeg bruger denne opskrift på dejen, en dej jeg har stor succes med, da den bagte dej bliver super lækker, blød og svampet. Jeg brugte grahamsmel denne her gang, men man kan bruge mange andre typer groft mel. Derudover tilsatte jeg 2-3 tsk. maltmel. Jeg kan indimellem godt have lidt problemer med færdige tomatsaucer – jeg slår ud af dem. Og da det jo ikke ligefrem er særlig spændende, valgte jeg at lave min egen hjemmelavede tomatsauce i dag. Det er super nemt at lave – og så ved man jo, hvilke ingredienser, der er i den.

Jeg fik 30 stk. pizzasnegle ud af opskriften – når de bliver skåret i 2 cm. tykkelse.

Til disse lækre grove pølsehorn brugte jeg følgende:

  • 1 ds flåede tomater
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1-2 tsk oregano
  • Lidt olie
  • Salt og peber
  • Lidt sukker
  • 1 portion dej
  • 1 pk skinkestrimler
  • 1 pose revet ost
  • Oregano

Fremgangsmåde

Skær løget i små tern, og svits det i en gryde med olie sammen med et fed presset hvidløg.

Tilsæt flåede tomater, oregano, salt og peber samt sukker og lad massen koge under omrøring i ca. 20 min. til vandet fra de flåede tomater er fordampet.

Lad tomatsaucen køle af.

Forbered alt imens 1 portion dej.

Når dejen har klaret 1. hævning, rulles den ud på bordet til et rektangel.

Fordel tomatsaucen på ca. 3/4 af dejen, sådan at når dejen rulles sammen, smutter fyldet ikke ud og gør alt det hele smattet.

Fordel revet ost på, samt skinkestrimer og drys med lidt tørret oregano.

Rul dejen sammen til en pølse – man kan med fordel drysse lidt mel på dejen mod bordpladen, mens der rulles, så dejen slipper nemmere – jeg brugte durum-mel, da vi ikke havde mere hvedemel til denne del af processen.

Skær fine skiver på ca. 2 cm. med en skarp kniv, og læg hver snegl på en bageplade beklædt med bagepapir.

Lad dem efterhæve i ca. 15 minutter, og bag dem ved 225 grader i ca. 15 minutter – eller til de er gyldne.

Kommentarer

  1. Lækkert! Super gode til madpakken :) Hvordan holder de sig? Kan de holde sig et par dage, og/eller kan de fryses og tøes op? Har du nogle erfaringer med det?

  2. Hej Tommy,
    Jeg plejer altid at putte dem i fryseren. Tager dem som regel op om aftnen inden de skal bruges (hvis det er til madpakke), og lader dem tø op i køleskabet. De er dejligt bløde/saftige i dejen, når man gør det på den måde – hvis ikke man lige har adgang til ovn eller lignende :) Ellers så kan de også sagtens kommes direkte ind i ovnen fra fryseren :)

  3. Perfekt. Tusind tak for det. Det må vi prøve!

  4. Håber de bliver gode :)

  5. Mums de er gode. har så gjort dejen mere grov end der står brugt mere grahamsmel samt havregryn og så har jeg kommet revet gulerødder og hakket purløg i dejen 😀 i tomatsovsen har jeg også kommet revet gulerødder og lavet den dobbelt så stor 😀 i halvdelen af snegle kom jeg revet skinke i og i den anden halvdel kyllingebryst skåret i små stykker tilberedt på forhånd så man ved det er gennemstegt 😀 de er virkelig gode begge varianter 😀 tak for en lækker opskrift

  6. Hej Camilla
    Tak for den positive respons og tips :)

Afgiv en kommentar

You must be logged in to post a comment.

floral decoration