Grillet krydderurt-kylling med fennikelfrø, kartoffelroulade og abrikos-relish

onsdag, d. 5. juni, 2013

For et par weekender siden – hvor det også var fantastisk lækkert sommervejr, besluttede vi også endnu engang for at grille. Denne gang bestod menuen af Grillet krydderurt-kylling med fennikelfrø, kartoffelroulade og abrikos-relish. Åhh det var altså bare mums. Jeg har ikke den store erfaring med fennikelfrø, og da min erfaring siger mig at opskrifterne fra bogen Grill, opskrifter og tekniker, ikke altid stemmer, nedjusterede jeg mængden på det.

Det var heldigvis godt, jeg gjorde det. Det ville have smagt alt for meget af fennikelfrø (lidt lakridssmag), og havde overdøvet de øvrige ingredienser. At nedjustere mængden af fennikelfrø fra 2 spsk til 1 stk var helt perfekt, og gav stadigvæk kyllingen en let lakridssmag. Abrikos-relishen smagte helt anderledes end forventet. Den var sød og syrlig på én og samme tid, og smagte eksotisk af stødt koriander og ingefær. Relishen blev serveret ovenpå lidt feldsalat, hvilket lige gav det sidste i forhold til konsistensen.

Det hele blev serveret med kartoffelroulade. Åhh jeg elsker det simpelthen bare, og det er alt for sjældent vi får det. Kartoffelrouladen kan man sagtens putte noget fyld i, jeg valgte dog at den skulle være ret neutral.

Til 4 personer blev der brugt:

  • 4 kyllingefileter
  • 4 spsk olie
  • 4 spsk grofthakket frisk oregano
  • 3 spsk presset fed hvidløg
  • Skallen fra 1 citron
  • 1 tsk let-stødte fennikelfrø
  • Lidt olie
  • 1 mellemstort rødløg
  • Lidt chiliflager
  • Lidt stødt ingefær
  • Ca. ½-1 stk stødt koriander
  • 175 g tørrede abrikoser, skåret i tynde strimler
  • 1,2 dl mørk balsamicoeddike
  • 2 spsk brun farin
  • Salt og peber

Tilbehør

Fremgangsmåde

Olie, oregano, hvidløg, citronskal og fennikelfrø røres sammen i en skål.

Klargør kyllingefileterne, og vend dem i krydderurterne – lad dem marinere ½ times tid.

Forbered kartoffelrouladen imens.

Tænd op i grillen, og sæt kartoffelrouladen i oven. Hvis rouladen er færdig før tid, kan denne godt stå i oven ved 25-50 grader, og holde sig varm.

Når kullene er klar, lægges kyllingefileterne over. De grilles til de er færdige, og der ikke kommer rødt saft op af dem.

Når kyllingefileterne er blevet vendt første gang, forberedes abrikos-relishen.

Løget skæres i mindre tern, og sauteres i en gryde med lidt olie til de bliver let bløde.

Tilsæt ingefær, koriander  og chili under omrøring til det dufter.

Tilsæt efterfølgende abrikoserne, balsamicoeddiken, brun farin og lad det småsimre lidt – ca. 7-9 minutter til det har en snasket konsistens.

Krydr med salt og peber.

Server de grillede kyllingefileter, den lune abrikos-relish, feldsalat og kartoffelrouladen.

floral decoration