Cremet koldskål uden æg med appelsinsaft, friske blåbær og ristede, karamelliserede havregryn

onsdag, d. 23. maj, 2012

Årets første koldskål er hermed blevet nydt på denne fine solskinsrige onsdag, og som sædvanlig var det en fryd for øjet og ganen at indtage dette aftensmåltid. For at gøre det lidt anderledes lavede jeg en omgang ristede, karamelliserede havregryn, samt serverede friske blåbær til. Super lækkert, både i konsistens med den knasende, ristede havregryn, og de let syrlige blåbær til.

Ristede havregryn er i virkeligheden super nemt at lave. Vi har ofte fået det ovenpå yoghurt, da jeg var mindre. Synes man havregrynene er blevet en anelse for hårde under karamelliseringen, gør det absolut ikke noget, at de står og trækker en lille smule i den op-øsede koldskål. Det giver en dejlig, lækker karamelsmag.

Jeg har som altid brugt denne opskrift på koldskål – den er et sikkert hit hjemme hos os hver sommer. Man kan både servere kammerjunkere til den, eller frisk frugt, som vi gjorde her.

Opskriften på de ristede, karamelliserede havregryn er taget meget på slump. Har faktisk ikke nogle deciderede mål på det – det er lidt som når man laver brunede kartofler, her bruger jeg heller ikke mål. En god slat sukker og godt med margarine, og så er man kørende 😛

Ristede, karamelliserede havregryn

  • En god mængde sukker
  • En god klat margarine
  • Masser af havregryn

Fremgangsmåde

Smelt sukkeret på en pande – når al sukkeret er ved at være smeltet røres der rundt, så der ikke dannes klumper.

Kom en god klat margarine på panden, og lad det smelte. Kogepladen er skruet  op på en mellemting mellem fuld- og middel varme.

Hæld en god portion havregryn i massen, og rør jævnligt rundt til havregrynene har fået en fin, gylden farve.

Kom de ristede, karamelliserede havregryn i en skål, og lad dem køle helt af.

Server dem til den lækre og cremede koldskål.

Kommentarer

  1. Lækker ide med de karamelliserede havregryn på koldskålen, er ikke fan af kammerjunker. Håber du får en dejlig sommeraften.

  2. Hej Monsterscircus,
    Ja, det var faktisk også rigtig lækkert 😀 Mange tak, og i lige måde :)

  3. Mums, hvor ser det godt ud. Jeg elsker ristede havregryn i min koldskål, det får vi næsten altid. Blåbær må jeg prøve næste gang, elsker dem :-)

    Mange hilsner
    Birthe

  4. Hej Birthe,
    Mange tak :) Det er heller ikke sidste gang, vi få dem til koldskål :)

  5. Wauw, sikke nogle flotte billeder, du tager! Jeg skal da vist have snuset lidt rundt herovre :-)

  6. Hej Jane,
    Mange tak :) Snus du bare rundt 😉

floral decoration