Broccolisalat med soltørrede abrikoser og solsikkekerner, samt frikadeller med soltørrede tomater

mandag, d. 6. juni, 2011

Det var ved at være lang tid siden, vi sidst havde fået broccolisalat, og blev derfor enige om at aftensmaden skulle bestå af i dag :) Da vi havde lidt rester af nogle soltørrede abrikoser, blev de tilsat salaten. Åhh jeg elsker sådan farver på mad, og hvor så det fint ud med de små stykker orange abrikoser. Og så smagte det tilmed også rigtig godt. Det var ligesom retten et ekstra løft.

Som tilbehør lavede jeg nogle ganske almindelige frikadeller og tilsatte lidt soltørrede tomater, samt lidt persille. Det er jo godt at få brugt lidt af resterne 😀

Opskriften på denne broccolisalat egner sig til 4 personer.

  • 2 broccoli
  • 1 pk. bacon i tern
  • ½ rødløg
  • Godt med solsikkekerner
  • 6 soltørrede abrikoser (kan undlades)
  • ½ bæger creme fraiche (ca. 250 g.)
  • Lidt mayonnaise (kan undlades, men synes dressingen bliver mere cremet af det. Bruger ca. 1-2 tsk.)
  • Ca. 2 spsk lys balsamicoeddike
  • Salt og frikkværnet peber

Fremgangsmåde

Steg bacon-tern på en pande til de er sprødstegte. Læg dem på et stykke køkkenrulle eller i en tallerken til de er afkølede.

Del broccoliene i mindre buketter og kog dem i letsaltet vand i ca. 3-5 min., så der stadigvæk er bid i dem. Hæld dem over i en si, skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe af.

Hak rødløget i mindre stykker, og skær de soltørrede abrikoser i mindre tern.

Bland dressingen af creme fraiche, mayonnaise, salt og peber, samt lidt lys balsamicoeddike, og rør det hele sammen.

Bland de sprødstegte bacon-tern, rødløget, de soltørrede abrikoser og solsikkekerner i. Tilsidst vende de afkølede broccoli-buketter i salaten.

Server med frikadeller med soltørrede tomater.

floral decoration