At lave frostne rosenblade

lørdag, d. 18. september, 2010

For flere år siden fik jeg en bog af min onkel og tante fra Canada, der indeholder simpelthen alt, hvad man bør vide om mad. Bogen hedder Den klassiske køkkenskole, og er skrevet af Anne Willan. I bogen er der også opskrifter på at lave “frostne” rosenblade eller andre “frostne” blade og frugter. At lave frost er super nemt, og det ser fantastisk ud på både desserter og kager. I anledning af min mors fødselsdag, har jeg valgt at prøve at lave nogle “frostne” roseblade som pynt oven på muffins.

For at lave frost skal man bruge:

  • Pasteuriseret æggehvider (jeg brugte 1 bager, det var rigeligt) – sigtet for at undgå eventuelle klumper
  • Sukker (der er malet en lille smule – ikke for meget for så bliver det til flormelis og ser ikke dermed ikke ud som frost, når det kommer på rosenbladene)
  • Rosenblade eller andre blade og frugter

Fremgangsmåde

Pluk det antal rosenblade du skal bruge, og pensel dem ligeså stille med pasteuriseret æggehvide. Pas på med ikke at få penslet for meget æggehvide på, da sukkert ellers “smelter”. Dup hvert rosenblad i sukkeret, og lad dem tørre i et par timer evt. lidt længere tid. Det kan vre nødvendigt at duppe rosenbladene i sukkert 2 gange, hvis man har fået for meget æggehvide på fra staren af.

Rosenbladene skal helst bruges samme dag, de er lavet – kan holde sig i ca. 12 timer.

Pynt dem evt. på muffins, kager eller andre desserter.

Kommentarer

  1. Hvor er de fine! Dem vil jeg pøve at lave til min søns navngivningsfest på lørdag. Jeg har lavet nogle chokolade muffins med pekannødder, som jeg tænker at pynte med din hvid chokoladecreme og de fine blade. Dine muffins er i hvert fald blevet utrolig fine, så mon ikke jeg kan fremstille nogle der kommer til at ligne :)

  2. Hej Marie,
    Mange tak :) Åhh det lyder ellers også lækkert :) Og så er den slags pynt virkelig nemt at lave. Det giver bare et eller andet ekstra med “frosten” :)

floral decoration