Yoghurt/jordbær-smoothie med mokka

søndag, d. 14. juli, 2013

Sommeren er over os, og hvorfor ikke udnytte de danske jordbær? I går kreerede jeg en lille yoghurt smoothie, som ren afslapning om eftermiddagen. Den var skøn med smag af både jordbær og kaffe.

Fandt opskriften hos Created by Diane, og mængden passede egentlig meget godt. Denne smoothie starter med at smage af kaffe, så det er selvfølgelig en god idé at man ikke er forskrækket for denne smag. Jeg drikker ikke selv kaffe, synes det er for bittert og stærk i smagen. Men elsker kaffe-smagen i sig selv, så alt hvad der smager af kaffe om det er chokolade, kage eller drikke, går rent ind hos mig. Når først man har taget et par mundfulde af denne smoothie, bliver det de gode danske jordbær, der træder frem i smagen.

Smoothien var måske lige tyk nok, så har rettet opskriften til, og tilsat en smule mere mælk. Måske denne del skal justeres endnu engang – alt efter hvor tyk/tynd man kan lide sin smoothie.

Til 3 glas skal der bruges:

  • 500 g græsk yoghurt
  • 8 jordbær, skåret i mindre stykker fx skiver
  • 8 spsk mælk
  • 2 spsk chokoladesirup
  • 2 tsk pulverkaffe (jeg brugte noget fint espresso-kaffe)
  • 1/4 tsk vanilleessens

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og blend til jordbærerne er blendet.

Hæld smoothien på glas, pynt med et jordbær og server den kold.

floral decoration