søndag, d. 21. februar, 2016
På sådan en lettere trist og grå søndag, findes der ikke noget bedre end en langtidssimret aftensmad. Hele dagen har der duftet af denne varme og smagfulde Gullashsuppe. Det er èn af de retter, jeg faktisk længe gerne vil have afprøvet selv at lave, og nu fik jeg det endelig gjort. Der findes jo utallige opskrifter på Gullashsuppe, jeg har dog valgt at benytte én fra Valdemarsro – primært fordi at det altid er hendes gode opskrift på hjemmelavet lasagne, jeg bruger. Jeg tænkte derfor, at det kunne da ikke gå helt galt. Og aftensmaden var bestemt vellykket. Og hold nu op, noget lækker og mørt oksekød, man får efter 3 timers simretid – det er bestemt ventetiden værd 😀 Alle mand i huset, var vilde med aftensmaden, og heldigvis blev der også lidt til fryseren 🙂
Jeg har valgt at anvende kalvefond i retten i stedet for bouillon, og tilføjede ca. 3 tsk. sukker idet sukker er med til at fremhæve smagen – på samme måde som salt.
Retten blev serveret med en klat creme fraice, der er kørt glat i en minihakker, så den bliver lidt mere flydende i konsistensen. Personligt synes jeg det giver en mere fin og afrundet smag, når creme fraichen er tynd i konsistensen kontra en stor, tyk klat.
Steg bacon i en stor gryde til det er sprødt, uden at være mørkt. Tag bacon op.
Klargør gulerødder, løg og knoldselleri og skær dem i tern.
Kom smør og lidt olie i gryden og sauter løg, knoldselleri, gulerødder og presset hvidløg et par minutter.
Kom herefter kødet i gryden sammen med grøntsagerne, og brun kødet.
Tilsæt salt, peber, spidskommen og paprika, kom bacon tilbage i gryden. Rør rundt i et minuts tid og tilsæt vand, kalvefond, tomatpure og flåede tomater. Læg låg på gryden, og lad det stå og simre i omkring 3 timer.
Klargør kartoflerne, og skær dem i tern. Klargør peberfrugten og skær den i tynde strimler.
Tilsæt nu kartofler og peberfrugten i suppen og lad det koge med til det er mørt ca. 20 minutter, smag til med salt og peber, og lidt sukker.
Server suppen med en klat creme fraiche, og evt. lidt friskhakket persille.