torsdag, d. 3. marts, 2011
Hvad gør man, når man har lyst til høns i asparges, men ikke ejer en høne? Man laver tarteletter med kylling i asparges 😉 Så det var hvad aftensmaden bestod af i dag 🙂
Det er en ganske nem måde at lave den traditionelle danske ret med de midler, man nu engang har i køkkenet. Jeg fandt opskriften på Arla, men har dog ændret en smule i den, da vi heller ikke havde en hel kylling. Jeg brugte derimod 2 kyllingefileter (ca. 500 g), og tilsatte lidt hønsebouillon, men fremgangsmåden er ca. den samme. Jeg kunne dog godt have brugt lidt mere væske fra aspargesene end der var i 1 dåse, da jeg ikke synes smagen var så gennemtrængende. Men det kommer nok an på, hvad man er vant til og hvilke dåser, man vælger.
Til 2-3 personer har jeg brugt:
Bring kylling og vand i kog i en gryde. Skum suppen for urenheder, og tilsæt resten af ingredienserne. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 30 min.
Tag kød og grønsager op, og si suppen, der skal være ca. 4 dl suppe.
Lad kyllingekødet køle lidt af og riv det i trevler – med 2 gafler.
Hæld aspargesene til afdrypning i en sigte – gem vandet (ca. 2 dl).
Smelt smørret i en tykbundet gryde ved jævn varme. Tilsæt melet under kraftig omrøring i ca. 2 min. Tilsæt aspargesvand og bring opbagningen i kog.Tilsæt suppe fra kyllingen og bring stuvningen i kog.
Vend kyllingekød, asparges, salt og peber i. Kog stuvningen ved svag varme og under forsigtig omrøring i ca. 2 min. Smag til.
Lun tarteletterne efter anvisningen på emballagen. Hæld ca. ¾ dl kylling i asparges i hver tartelet. Pynt med brøndkarse og server straks.
Kategori(er): Aftensmad, Gastronomi
Tags: hele nelliker, høns i asparges, laurbærblade, Tarteletter med kylling i asparges, traditionel dansk ret