torsdag, d. 2. september, 2010
Kæresten fik for et par måneder siden nyt arbejde, og startede så i mandags det nye sted. I anledning af, at han jo lige har haft fødselsdag, og pæn modtagelse fra de nye kollegaer, synes han, det var på sin plads at komme med noget kage. Så jeg blev sat til at bage nutellamuffins med nutellafrosting fra bogen Muffins – En uundværlig bog for alle muffinselskere 😀
Jeg var lidt bange for at der ikke var nok frosting ifølge opskriften, så jeg tilsatte noget mere flødeost. Personligt synes jeg ikke det gør noget, faktisk gør det kun opskriften bedre, når det skal ovenpå nutellamuffins. Det bliver en anelse mindre vammelt og sødt, end hvis man følger opskriften.
Opskriften egner sig til 10-12 muffins, og jeg fik 13 ud af portionen (som jeg dog havde fordoblet, for at have nok muffins).
Tænd ovnen på 175 grader.
Sigt mel, bagepulver, vanillesukker og salt ned i en skål.
Pisk æg og sukker luftigt i en anden skål.
Smelt smørret. Hæld mælken i det varme smør, og rør det ned i æggeblandingen, når væsken af lillefinger-varmt. Rør herefter væsken i melblandingen.
Fyld formene 1/3 med dej, kom en teskefuld Nutella i hver muffin og fyld op med dej.
Bag dem i ca. 20 min. til de er gyldenbrune.
Lad dem køle af under et viskestykke eller frys dem hurtigt ned, før glasering.
Rør Flødeost sammen med Nutella, indtil frostingen er blød og smidig.
Sprøjt eller smør frostingen over hver muffin.
Pynt evt. hver muffins med en hasselnød og 2 Maltesers.
Kategori(er): Gastronomi, Kager
Tags: frosting, nutellafrosting, Nutellamuffins