Hyldeblomstmousse

torsdag, d. 29. april, 2010

Så blev det tid til at få afprøvet en opskrift på hyldeblomstmousse. Den lød simpelthen så lækker, at den selvfølgelig måtte afprøves. Jeg har valgt at bruge denne mousse til en lagkage. Hvis man som jeg kun vælger at bruge denne mousse i 1 lag, kan man med fordel halvere opskriften. Jeg fik faktisk lige lidt for meget, men så kan man jo altid bruge det resterende at smovse 😛 Men holdt da helt op det smager FANTASTISK. Den har en virkelig dejlig cremet konsistens. Kan absolut anbefales 😀

Denne mousse egner sig også godt til at blive serveret i glas med friske jordbær og chokoladedrys på toppen.

Opskriften er fundet på bloggen Himmelske Kager.

  • 8 plader husblas
  • 4 pasteuriserede æg (hele)
  • 250 g sukker
  • 3 dl koncentreret hyldeblomst saft
  • ½ l piskefløde

Fremgangsmåde

Tilbered husblas som anvist på pakken.

Pisk æg og sukker meget stift.

Opblød gelatine/husblas i hyldeblomst saften i en gryde over svag varme til husblassen er smeltet. Pisk det ved lav hastighed sammen med æg- og sukkerblandingen.

Sættes på køl nogle timer eller natten over.

Pisk fløden meget stiv. Pisk hyldeblomstmoussen. Bland begge dele sammen og pisk til moussen er helt opløst og du har en cremet konsistens.

Kommentarer

floral decoration