onsdag, d. 28. august, 2013
Der er nu ikke noget, der er så godt som en grillet bøf – uanset og det er en hel bøf eller lavet ud af hakket oksekød. Ko er bare godt 😉 Og da vi har endnu en aften med fantastisk lækker sommervejr, udnyttede vi den lille grills kapaciteter. På grillen blev der også smækket et par majskolber på – mmm elsker her i slut august/start september, hvor de gode, danske majskolber kommer frem i butikkerne, og de kan guffes med rigeligt smør og salt.
Som tilbehør fik vi en sensommer-salat med æbler og soltørrede tranebær, samt en vinaigrette-dressing. Er vild med olie/eddike-dressinger, og når tager ingen tid at bikse sådan en sammen, kan man jo ligeså godt få den hjemmelavet.
Til 2 personer blev der brugt:
Blend alle ingredienserne til dressingen sammen – olie, balsamicoeddike, sennep, sukker, paprika, basilikumblade og smag til med salt og peber. Lad det stå at trække, mens de øvrige ting laves.
Klargør majskolberne, og kog dem i letsaltet vand i 10-15 minutter. Hæld vandet fra.
Form bøfferne, pensel med lidt olie og krydr med salt og groftkværnet peber.
Når grillen er klar lægges bøfferne og majskolberne over – majskolberne er klar når de har fået lidt farve.
Salaten skæres i mindre stykker. Halver rødløget på langs, og skær det i tynde skiver – vend det rundt i salaten.
De soltørrede tranebær skæres i mindre stykker, og kommes over salaten.
Fjern kærnehuset i æblet, og skær det i tynde både – vend det rundt i salaten.
Server de grillede bøffer, sensommer-salaten med vinaigrette-dressingen – samt lækre majskolber, som spises med smør og salt.