Fyldte zucchini-blomster med langtidsovnbagte tomater og basilikumcreme

søndag, d. 7. august, 2011

Engang sidste sommer så jeg en opskrift på fyldte zucchini-blomster, som lød virkelig spændende. Jeg vidste dog på dette tidspunkt ikke lige hvor jeg kunne få fat i sådanne blomster henne af, da de ikke er nemme at opdrive i de lokale supermarkeder. Til min store glæde opdagede jeg i sidste weekend, at mine svigerforældre havde nogle zucchini-blomster klar til plukning i haven, og hvilken bedre anledning findes der til at afprøve opskriften end i går aftes, hvor jeg havde besøg af en gammel barndomsveninde.

Zucchini-blomster eller squash og courgette (som de også hedder) skulle eftersigende være en delikatesse rundt omkring i verden. Og de smagte da også virkelig godt 😀 Jeg valgte at afprøve en opskrift, jeg fandt hos Fine Dining Lovers, men ændrede dog lidt på tilbehør og fyldet i zucchini-blomsterne.

Som tilbehør fik bl.a. nogle langtids-ovnbagte tomater med hvidløg. De var sindssyg lækre, og er i virkeligheden ikke specielt svære at lave. De kræver selvsagt lang tid i ovnen, hvilket vil sige ca. 2 timer, men det er absolut tiden værd.

Jeg lavede også en super lækker basilikumcreme til, som vi kunne dyppe alle herlighederne i. Det er en creme, jeg tidligere har lavet, og det er egentlig lidt synd, at vi ikke får den tidere, for den smager fantastisk.

Herudover blev der serveret stegte kyllingefileter, samt lidt brød.

Til 2-3 personer blev der brugt følgende.

Langtidsovnbagte tomtaer

  • 4 tomater
  • 1 fed hvidløg
  • Olie

Fyldte zucchini-blomster

  • 4-6 zucchini-blomster
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • Ca. 125 g. frisk mozzarellaost
  • En god håndfuld friskhakket basilikumblade

Tilbehør

  • Salat fx hovedsalat eller lignende
  • Stegte kyllingefileter
  • Brød efter eget valg (til dekorering skar jeg et par tynde skiver brød, og ristede dem nogle minutter i ovnen)
  • Basilikumcreme

Langtidsovnbagte tomater

Skær et tyndt snit i hver tomatskræl, så der dannes et kryds. Blancher tomaterne ved at varme vand op i en gryde, og put tomaterne heri. Lad tomaterne blive i vandet i ca. 20-30 sekunder, til skrællet begynder at løsne sig.

Hæld det varme vand fra tomaterne, og hæld koldt vand i gryden. Lad tomaterne ligge heri i nogle sekunder, og pil herefter skrællen af tomaterne.

Skær tomaterne i kvarte/både, og fjern kernerne/det våde fra tomaterne.

Læg tomatbådene på en bageplade og pres 1 fed hvidløg ud over tomaterne. Pensl hver tomatbåd med lidt olie.

Bag tomaterne i en 90 grader varm ovn i ca. 2 timer.

Fyldte zucchini-blomster

Hak løget, og hæld det i en gryde med lidt olie og 1 presset fed hvidløg. Lad det sautere en smule, så de bliver bløde.

Skær den friske mozzarella i terne og bland det sammen med løgene, og friskhakket basilikumblade.

Pil forsigtigt blomsterstøvet ud af zucchini-blomster.

Fordel lidt af fyldet i hver blomst, og læg det forsigtigt over i et ovnfast fad.

Bag de fyldte zucchini-blomster i en 200 grader varm ovn i ca. 112-15 min. til osten er smeltet.

Anret tallerken ved at lægge 3 tomatbåde som en vifte, og læg to af de fyldte zucchini-blomster på tallerkenen. Pynt med lidt friskskåret salat, lidt kyllingefileter skåret i skiver, samt basilikumcremen, og lidt ristet brød.

floral decoration