Den gode gammeldaws risengrød med kanelsukker og en smørklat

lørdag, d. 6. november, 2010

I går fik jeg god gammeldaws risengrød med kanelsukker og en smørklat. Risengrød kræver vidst ikke den store forklaring, men godt er det jo altid – specielt her op til jul.

Til 4 personer skal der bruges:

  • 2½ dl grødris
  • 2 dl vand
  • 1 1/4 liter sødmælk (ja jeg bruger altid sødmælk, når der skal laves risengrød, også selvom det normalt er skummetmælk, der står i køleskabet. Synes resultat bliver bedre.)
  • Salt

Tilbehør

  • Kanelsukker
  • Smør

Fremgangsmåde

Kog risene i vandet i et par minutter. Hæld mælken ved, og kog op. Pas på med at det ikke koger over. Lad retten småsimre i ca. 50 min. til risengrøden er nok. Er risengrøden blevet for tyk, tilsættes mere mælk.

Smag til med salt – men være varsom med det, især hvis du har planer om at ville bruge rester af risengrøden til ris a la mande.

Server grøden med kanelsukker og en smørklat.

 

Kommentarer

floral decoration