tirsdag, d. 25. juni, 2013
Hyldeblomsterne står på spring i øjeblikket, og det er med at få udnyttet disse fine blomster. Noget af det, jeg “frygtede” ved at flytte fra Herning til Vejle var, hvor jeg mon dog skulle finde hyldeblomsterne henne af. Men min frygt blev gjort det skamme, og der er et væld af hyldeblomster i vores område. De er kort sagt OVERALT, selv i vores have 😀 Så det er med stor glæde, at vi nu befinder os i denne fantastiske sæson med duftende træer. Jeg har selvfølgelig allerede fået nogle af blomsterne udnyttet – bl.a. ved denne delikate hyldeblomstsirup.
Den har en meget udefinerbar smag, som jeg ikke lige kan forklare. Den er selvfølgelig syrlig og sød på én og samme tid. Tænker den er fin enten ovenpå is eller frisk frugt.
Det er super nemt at lave – dog blev min lige tyk nok. Så det med kogetiden, skal man nok lige prøve sig lidt frem med. Opskriften har jeg fundet hos Cute Carbs, og rækker til ca. 1-1½ dl færdig sirup.
Rørsukker, citronsyre blandes sammen med vandet – ladet det komme op at koge.
Hyldeblomstskærmene børstes fri for insekter og andet træls stads. De lægges i lagen, og trækker i et døgn i køleskabet.
Sigt hyldeblomsterne fra og smag lagen til med citronsaft. Ved denne proces bemærkede jeg at hyldeblomstsmagen blev mere tydelig, når citronsaften presses i.
Kog lagen ned til en sirupsagtig konsistens – Ca. 10 minutter – men vær over det hele tiden, da det lige pludselig går hurtigt. Når siruppen har en passende konsistens, sættes gryden (bunden) i håndvasken med koldt vand, så kogningen bremses.
Hyldeblomstsiruppen hældes i 1-2 glas, der er skoldet og skyllet i Atamon.
Kategori(er): Gastronomi
Tags: Atamon, citron, citronsyre, Delikat hyldeblomstsirup, hyldeblomstskærme, hyldeblomtser, rørsukker, sæson