Bruschetta med hvidløgsost, frisk basilikum, ovnbagte blåbær og karamelliserede pekannødder

torsdag, d. 1. januar, 2015

Bruschetta med hvidløgsost, frisk basilikum, ovnbagte blåbær og karamelliserede pekannødder

Vi er nu gået ind i et nyt år – år 2015, og det betød bl.a. også at jeg lavede lidt lækkert til aftensmaden. Med en lille dreng på 4½ mdr. valgte vi at holde det ret low key, og bare være os tre hjemme nytårsaften. Men det betyder jo ikke, at man ikke kan gøre lidt ekstra ud af maden. Jeg synes altid det er problematisk at finde forretter, der ikke indeholder fisk. Er generelt ikke stor fan af fisk, så gør alt for at undgå det. Søgte lidt rundt omkring og fandt nogle super, super lækre bruschetta med hvidløgsost, frisk basilikum, ovnbagte blåbær og karamelliserede pekannødder hos I Adore Food. Holdt da helt op de smagte godt, og absolut en ny yndlingsforret.

Jeg lavede tre stykker til hver, og det var vidst lige i overkanten. Ikke fordi man bliver helt vildt mæt af dem, men mere fordi det rent smagsmæssigt er så kompakt og sprængfyldt med masser af sanseindtryk. Så to til hver, selvom de er lækre 🙂 Nedenstående opskrift er med cirka-angivelser, da det kan svinge lidt alt efter hvor store flutes osv. man vælger.

Til 3 personer – eller 6 stykker:

½ god flute, skåret i skrå skiver – valgte et koldhævet fra Bilka

Ca. 3 spsk olivenolie

3 fed hvidløg

Ca. 3 tsk hvidløgssmør

10 basilikumblade

1 håndfuld pekannødder

2 spsk lys sirup

1 håndfuld friske blåbær

Fremgangsmåde

Pensel hvert stykke brød med olivenolie på begge sider. Pres lidt hvidløg ud over dem på den ene side, læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i en 220 grader varm ovn i ca. 8 minutter. Lad dem køle af. Sæt nu ovnen til 200 grader.

Hak basilikumbladene og bland det sammen med hvidløgsosten.

Knæk pekannødderne lidt så de ikke er så store. Fordel dem på en pande med siruppen, og varm op til det begynder at boble – det tager ca. 1 minut. Rør rundt imens. Tag pekannødderne af, og fordel dem ovenpå et stykke bagepapir, hvor de skilles ad med et par skeer eller fingre, hvis ikke de er for varme. Lad dem køle af.

Fordel en god håndfuld friske blåbær på en bradepande med bagepapir. Bag blåbærrene i en 200 grader varm ovn i ca. 8 minutter. Hold øje med dem, for lige pludselig går det stærkt. De er allerbedst, når det er sprækket lidt, men stadigvæk hele.

Fordel hvidløgsosten ovenpå brødene, sammen med de lune blåbær og de karamelliserede pekannødder. Drys lidt friskhakket basilikum ovenpå, og server.

 

 

floral decoration