fredag, d. 5. oktober, 2012
For et par weekender siden fik jeg en ordenlig pose æbler fra min farmor og farfars have. De blev skåret i mindre stykker, og frossent ned til senere brug. Vi skal helt klart også have købt et æbletræ (et ananasæbletræ for at være helt konkret) til vores egen have – ihh glæder mig allerede til at få købt sådan et. Da kæresten ikke spiser hjemme i aften, skulle jeg lave aftensmad til mig selv. Og det er man jo nødt til at udnytte 😉 Så jeg har lavet en omgang lækker æbleflæsk med de optøede æblestykker 😀
ELSKER æbleflæsk – altså vores version. Retten findes i utallige variationer, og hver familie har garanteret helt sikkert sin helt egen opskrift på, hvordan en rigtig omgang æbleflæsk smager. Har en enkelt gang prøvet at lave æbleflæsk med friske æble, men det bliver efter min mening bare ikke helt ligeså godt. Så når vi laver æbleflæsk, har æblerne altid været frossent ned i mindre tern, hvorefter de bliver optøet inden brug. Synes æbleflæsket får mere smag, og bliver knap så fast i konsistensen – altså mere a la æblegrød – uden dog at være helt most ud.
Flæsket bliver lagt ovenpå en rist over æblerne. Dette gøres igen for at få mere smag i æbleflæsket.
Opskriften på den lækre æbleflæsk her.
Kategori(er): Aftensmad, Gastronomi
Tags: ananasæbletræ, Æbleflæsk - en yndlings efterårsspise, æbletræ, have