Luftig cappuccino-mousse med vanille

lørdag, d. 27. juli, 2013

Uhmm jeg elsker bare desserter, og når det indebærer kaffe, er det kun endnu bedre. Så da jeg kedede mig lidt engang i sidste uge lavede jeg en lille dessert til os. Vi havde nemlig både nogle pasteuriseret æggeblommer og fløde, der skulle bruges. Og det måtte da ikke gå til spilde, så jeg lavede denne luftige cappuccino-mousse med vanille. Nøj, det var godt 😉 Jeg er virkelig fortaler for al dessert med kaffesmag, selvom jeg ikke selv drikker kaffe. Og denne dessert er ingen undtagelse, den var super lækker og luftig – en dessert man næsten ikke kan få nok af 😉

Opskriften har jeg fra en gammel kogebog, der hedder Kaffe – på alverdens måder. Så det siger nok sig selv at det er en bog med kaffesmagende opskrifter – både drikke og desserter. Denne cappuccino-mousse var virkelig nem at lave, og tog ingen tid faktisk. Som med så meget andet mousse skulle denne også lige stivne, hvilket faktisk var det, der tog længst tid af hele processen.

Jeg valgte at pynte med lidt revet chokolade og et enkelt jordbær. Man kunne også sagtens pynte det med flødeskum eller lidt chokoladesauce/flydende chokolade.

Opskriften rækker til 4 personer.

  • 4 blade husblas
  • 1 vanillestang
  • 2½ dl stærk kaffe
  • 3 pasteuriseret æggeblommer
  • 80 g sukker
  • 2 dl fløde

Pynt

  • Friske jordbær
  • Revet chokolade

Fremgangsmåde

Opblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.

Pisk æggeblommerne luftige med sukkeret.

Flæk vanillestangen, og skrab kornene ud. Giv vanillestang og vanillekorn et kraftigt opkog med kaffen, og fisk vanillestangen op.

Kaffen piskes i æggemassen lidt efter lidt, men pas på at æggemassen ikke størkner pga. den varme kaffe.

Tag husblassen op, og knug vandet fra dem, og pisk dem i ægge/kaffecremen, og lad massen køle af.

Pisk fløden stiv, og vend den tilsidst i cremen.

Hæld cremen på 4 glas, og stil dem i køleskabet i mindst 3 timer.

Ved servering pyntes med lidt revet chokolade og evt. et jordbær.

Kommentarer

  1. Mmmm! Den må jeg prøve en dag jeg elsker også alt med kaffesmag, og har enda lært at drikke det i løbet af de sidste par år 😉

  2. Ej, det er bare lige mig, den MÅ jeg prøve, muligvis allerede i dag. Mit kaffeelskende hjerte hamrer afsted 😉

  3. Hej Louise,
    Åhh jeg vil også gerne have lært at drikke kaffe. Det er bare for bittert til mig, så det bliver til cafe latte, når vi er på café :)

  4. Hej Louise,
    Skynd dig at få den afprøvet – savner allerede denne bløde mousse 😀

floral decoration