Caribiske bøffer med delikat broccoli-mousse

mandag, d. 15. august, 2011

For efterhånden flere måneder siden så jeg en lækker opskrift på broccoli-mousse, som jeg rigtig gerne ville afprøve. Moussen gik lidt i glemmebogen, da der var fokus på ferie og fødselsdage. Men i søndags kom jeg igen i tanke om denne fantastisk lækre mousse, som jeg så heldigvis fik afprøvet i går :).

Den er bare super lækker, og faktisk slet ikke spor svær at lave. Jeg fandt opskriften hos Milla starglitter – men brugte dog nok mere 3/4 broccoli-hoved end ½.

Derudover afprøvede jeg en opskrift på nogle caribiske bøffer, hvor jeg fandt en opskrift på krydderiblandingen Jerk hos Kræftens Bekæmpelse. De er super lækre og dejlig krydrede, uden at det bliver for meget. Så det er helt sikkert ikke sidste gang, de bliver lavet.

Som lidt ekstra tilbehør til denne ret, fik vi lidt gulerodssalat med græskarkerner. For at lave gulerodssalaten lidt anderledes skrællede jeg strimler med en gulerodsskræller. Man bliver simpelthen bare ved med at skrælle, efter man har skrællet skrællen af. Meget nemt, og fremfor alt mere dekorativt end almindelig reven gulerodssalat.

Retten egner sig til 4 personer.

Caribiske bøffer

  • 500 g hakket oksekød
  • ½ spsk friskkværnet, sort peber
  • ½ spsk allehånde
  • ½ spsk stødt koriander
  • ½ spsk salt
  • ½ tsk tørret timian
  • ½ tsk tørret salvie (jeg brugte lidt friskhakket salvie)
  • 1/4 tsk muskatnød
  • ½ finthakket løg (jeg brugte lidt løgpulver)
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • ½ frisk fintsnittet stærk chili (Jeg bruge 1/4 tsk chilikerner)
  • 1 tsk citronskal
  • Saft af 1/4 citron

Broccoli-mousse

  • 3/4 broccoli-hoved
  • Vand til kogning af broccoli
  • Salt
  • 3 æg
  • 1 dl mælk
  • Evt. lidt olie til formene

Fremgangsmåde Caribiske bøffer

Form det hakkede oksekød til bøffer.

Bland alle krydderierne sammen, og fordel det over bøfferne på alle sider. Lad bøfferne marinere i kødet i ca. 1 times tid, og steg dem herefter på panden til de er færdige.

Fremgangsmåde broccoli-mousse

Skær broccolien i mindre buketter, og kog dem i letsaltet vand i 6-7 minutter, til de er let-kogte.

Bland æg og mælk sammen i en skål, og hæld dem ved broccoli-buketterne. Blend massen, til al broccoli’en er blendet.

Fordel det i små smurte forme, og bag dem i oven i 30-40 min. ved 170 grader – eller til de er faste i konsistensen. Jeg brugte her almindelig ovn, for at de ikke skulle blive for mørke i det.

Server den delikate broccoli-mousse med de caribiske bøffer og evt. gulerodssalat i strimler.

floral decoration