Ferskensuppe med chilidampet lange pyntet med sirup

lørdag, d. 20. november, 2010

Aftensmaden bestod i dag af ferskensuppe med chilidampet lange pyntet med sirup. Nøj, det var lækkert 😀 Jeg er lidt træt af de traditionelle supper som hønsekøds- og oksekødssuppe, og vil derfor gerne have lidt andre supper indimellem til en afveksling. Denne suppe er virkelig lækker og cremet, og så elsker jeg at blande frugt ind i aftensmaden 😀

Denne suppe egner sig til ca. 4 personer.

Chilidampet lange

  • Ca. 800 g lange
  • Lidt frisk chili
  • Vand

Ferskensuppe

  • 3 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g smør
  • 3 spsk karry
  • 1 ds flåede tomater
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 1/2 piskefløde
  • 1 stor dåse ferskner
  • Sirup til pynt (kan undlades)

Fremgangsmåde chilidampet lange

Flæk og rens chilien og vikl mindre stykker om langen.

Læg fisken i en si, og lad den dampe over en gryde med kogende vand til den er nok – ca. 20 min.

Fremgangsmåde ferskensuppe

Pil og hak løgene. Smelt smørret i en gryde og svits karry heri. Tilsæt løg og presset hvidløg, og lad dem sautere kort.

Tilsæt tomater, bouillon og fløde og lad det simrer 15 min.

Tilsæt ferskner i tern sammen (men gem lidt til pynt) og lad det simre nogle minutter. Blend suppen, og lad den få et opkog og smag til med salt.

Anret suppen med den chilidampet lange, og lidt sirup samt de resterende ferskner.

Kommentarer

floral decoration