søndag, d. 15. januar, 2012
Vi have et vennepar på besøg i går, og jeg havde derfor kreeret en super lækker, og cremet vanille-cheesecake med syltede sharonfrugter. Dette er en bagefri cheesecake (med undtagelse af bunden), og jeg har med tiden fundet ud af, at den type cheesecake er meget mere mig, end den bagte version. Den bagefri cheesecake er så meget mere lækker og cremet i konsistensen, og det er lige før den nærmest smelter på tungen 😀 Så hvis man er til de bagefri cheesecakes, så kan den absolut anbefales.
Jeg fandt opskriften for lang tid siden hos Tish Boyle, og jeg var egentlig ret nervøs over at skulle varme mælk, sukker og flødeost, så osten smeltede. Men lige netop denne proces viste sig at være perfekt. Denne bagefri cheesecake smager nemlig af bagt cheesecake, netop pga. denne procedure, men den har stadig den lækre cremede konsistens, som jeg elsker.
Vanillen er ikke så gennemtrængende i kagen, så hvis man gerne vil have en stærkere smag af vanille, bør der kommes korn fra 2 vanillestænger i.
Opskriften egner sig til ca. 10 personer.
Knus kiksene sammen med pecan-nødderne i en minihakker.
Smelt smørret, og bland det sammen med kikseblandingen.
Fordel kikseblandingen i en almindelig springform, og tryk den flad over det hele.
Vikl stanniol rundt om bunden på springformen, hvis massen evt. skulle dryppe.
Bag bunden i 8-10 min. ved 175 grader, og afkøl helt.
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Fordel sødmælk, flødeost og sukker på en panden, og lad massen varme op til osten netop er smeltet, imens der piskes.
Knug det meste af vandet fra husblassen, men lad dog en smule hænge ved. Smelt husblassen i en gryde.
Hæld husblassen i en tynd stråle ned i flødeost-massen, mens der piskes godt og grundigt.
Lad blandingen afkøle helt.
Piskefløde, creme fraiche og kornene fra 1 vanillestang hældes i en skål.
Pisk massen, til der begynder at danne sig toppe – massen virker mere cremet i det end almindelig piskede flødeskum.
Tilsæt den afkølede flødeost-masse, og pisk godt til det hele er blandet.
Fordel fyldet over den afkølede bund, og sæt den på køl i minimum 4 timer – og gerne natten over.
Skær sharonfrugterne i tynde skiver fra bunden, så der dannes et fint mønster.
Hæld sukker og vand i en gryde, og varm op, så massen koger.
Tilsæt sharonfrugterne, og lad dem småkoge i 5-10 min, så de bliver bløde i det, men stadigvæk beholder formen.
Afkøl massen til den er en smule lunken, og server dem til den vanille-cheesecaken.
Kategori(er): Desserter/Is, Gastronomi, Kager
Tags: bagefri cheesecake, Cremet vanille-cheesecake med syltede sharonfrugter, Digestivekiks, flødeost, pecannødder, vanillestang
Årh den cheesecake ser lækker ud! Hvad ville du foreslå som et alternativ til sharonfrugterne?
Hej Teresa,
Vil faktisk påstå, at det er den bedste cheesecake, jeg nogen sinde har smagt – den er virkelig lækker 😀 Nu er sharonfrugter meget milde i smagen, men synes faktisk at rigtig meget forskelligt frugt kan gå til denne kage. Cheesecaken er også i sig selv ret mild, så den vil godt kunne tåle nogle stærkere frugter/bær som fx friske hindbær eller lignende. Tror bare det er fantasien, der sætter grænser 🙂
Hej! Mange tak for det hurtige svar! Vil helt klart prøve opskriften af, nu hvor jeg har ferie i den kommende uge. Hjemme hos mig er vi bare ikke så vilde med sharonfrugter, så jeg tror jeg vil eksperimentere lidt rundt med det! 🙂
Hej igen Teresa,
Håber den falder i god jord, når den bliver afprøvet 🙂
Hej, kan man bruge piskefløde istedet for sødmælk?
Hej Susanne,
Nej, det vil jeg ikke gøre – da fløde har en anden smag og konsistens. Men som jeg også skriver, så plejer jeg at blande lidt fløde i den mælk, vi normalvis bruger (for at højne fedtprocenten i forhold til skummetmælk) – så man ikke skal ud at købe en hel liter sødmælk.