Vandmelon-salat med kylling, agurk, lime og mynte

mandag, d. 11. april, 2011

Aftensmaden bestod i dag af en virkelig lækker Vandmelon-salat med kylling, agurk, lime og mynte 😀 Jeg var hjemme ved mine forældre i weekenden (hvor billederne af mig og min lillesøster, også blev taget), og var så heldig, endnu engang at kunne konstatere at min mave bare ikke er glad for alt for meget fed mad, så derfor måtte der en omgang salat på bordet i dag.

Jeg fandt en super lækker opskrift på den amerikanske side Kitchen Daily, som jeg så har tilpasset lidt efter vores smag og ingredienser. Det er virkelig en lækker salat, som absolut ikke er sidste gang, den bliver lavet. Jeg har egentlig ikke prøvet at bruge vandmelon i salater før – vi plejer bare mest at spise dem om sommeren, når det er varmt. Men det smager virkelig godt. Som jeg tidligere har erfaret klæder melon og agurk hinanden rigtig godt, og at det så var en vandmelon gør det absolut kun endnu bedre 🙂

Som tilbehør fik vi et lækkert Tyrkisk (?) brød til, som jeg havde købt ved en indvandreforretning. Vi har tidligere også købt et lignende brød i Bazar Vest i Århus. Det er bare så lækkert. Blødt indeni, og sprødt udenpå 😀

Til 2 personer brugte jeg:

Salaten

  • 2 afkølede, kogte kyllingefileter (kogt i ca. 30. min i vand med lidt hønsebouillon)
  • ¼ vandmelon
  • 1 agurk
  • 3 forårsløg

Dressing

  • Saften fra 2 lime
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk vand
  • 1 spsk sukker
  • Lidt frisk, hakket mynte
  • Lidt stødt hvid peber
  • Lidt salt

Tilbehør

  • Brød

Fremgangsmåde

Skær agurken over i halv, og fjern det midterste/kernerne fra agurken. Skær den i skiver og kom dem i en skål.

Skær skallen fra melonen, og skær den i mindre firkantede stykker – evt. fjern kernerne, og kom det ned i skålen til agurkerne.

Skær forårsløg i skrå skiver, og hæld dem i til vandmelon-salaten.

Riv kyllingekødet fra hinanden, så der dannes mindre trevler. Kom det i en skål for sig selv, hvis du ikke ønsker at kyllingekødet skal blive alt for vandet pga. vandmelonen.

Herefter laves dressingen. Mynten hakkes og blandes sammen med de øvrige ingredienser.

Det hele blandes sammen på en tallerken, dressingen hældes over, og der serveres evt. et godt brød til.

Kommentarer

  1. Mmm, det ser virkelig lækkert ud! Du er virkelig god til at finde indbydende opskrifter! Jeg tror, det bliver aftensmaden i aften.

  2. Hej Trine,
    Det var også rigtig lækkert, og dejlig sommerligt 😀 Håber, du kan lide det 😀

floral decoration