Traditionel og svampet gulerodskage med cream cheese frosting og ristede valnødder

mandag, d. 11. marts, 2013

Traditionel og svampet gulerodskage med cream cheese frosting og ristede valnødder

En kage, der går igen og igen – og en man aldrig bliver træt af, det må helt klart være gulerodskage med cream cheese frosting. Det var desværre meget lang tid siden, jeg sidst havde bagt sådan en, så det måtte jeg jo hellere gøre i går, da svigerforældrene kom på besøg.

Åhh mums, det var bare godt. Resterne havde jeg med til kollegaerne på arbejdet i dag, og de var mindst ligeså lykkelige for dette lækre stykke kage 😀 Opskriften på kagen er en gammel opskrift helt tilbage fra folkeskolen. Opskriften på cream cheese frosting er min farmors – jeg plejer at doble op på mængden (det er gjort i nedenstående opskrift), for elsker denne form for glasur – hvis den vel og mærket er lavet i det rigtige blandingsforhold. Jeg kan godt lide den sød, og den skal allerhelst ikke smage af ret meget flødeost. Og med en god portion vanillesukker i, og så kører det bare 😉 Jeg valgte at pynte med lidt ristede valnødder. Man kan sagtens komme dem i kagen, jeg kan bare bedst lide den uden. Det at valnødderne lige blev ristet lidt, var guld værd. De blev let sprøde og smagte vidunderligt.

  • 2 1/4 dl sukker
  • 1 ½ dl smags-neutral olie
  • 3 æg
  • 3 3/4 dl hvedemel
  • 1 ½ tsk vanillesukker
  • 1 ½ tsk bagepulver
  • 3/4 tsk natron
  • 1 ½ tsk kanel
  • 3 revne gulerødder
  • 200 g flødeost natural
  • 120 g smør
  • 250 g flormelis
  • 2 tsk vanillesukker

 

  • Valnødder (ristet på et pande i et par minutter, og herefter hakket)
  • Hakkede pistacienødder
  • Lidt blåbær
  • Lidt brombær

Fremgangsmåde

Olie og sukker piskes godt sammen.

Æggene tilsættes et ad gangen, og der piskes godt.

Sigt hvedemel, vanillesukker, bagepulver, natron, kanel og vend det i dejen med de revne gulerødder.

Hæld dejen i en smurt springform og bage den i ca. 40-45 minutter ved 175 grader – eller til den er nok.

Lad kagen afkøle helt.

Pisk nu smør, flødeosten, vanillesukker og halvdelen af flormelisen til en lind masse. Tilsæt herefter den sidste halvdel af flormelisen og pisk godt.

Pynt kagen med glasuren, og fordel de ristede, hakkede valnødder, pistacienødder, blåbær og brombær ovenpå kagen.

Kommentarer

  1. Åh – hvor ser den dog lækker ud – elsker den generøse mængde osteglasur <3

    – Anne

  2. Hej A+K,
    Mange tak 🙂 ja, det er godt med store mængder af den slags 😀

  3. Hej Carina,
    Jeg vil bare takke dig rigtig mange gange for de lækre opskrifter.
    HVER eneste gang, har dine kager været en KÆMPE success til mine selskaber.
    Du er min MADGURU!
    Mange mange tak, og rigtig meget ros til dig fordi du gider dele disse dejlige opskrifter med os!
    Mange hilsner herfra. 🙂

  4. Hej Laura,
    Åhh tusind tak for de fine ord – de varmer rigtig meget 😀 Er glad for at opskrifterne kan bruges – selvom jeg ikke betegner mig som en madguru 😀

  5. Hej Carina
    Hvor er det en helt igennem fantastisk kage! Den er budt kærligt velkommen her i familien.

    – i det hele taget er hele din side fantastisk! elsker dine opskrifter!

  6. Hej Carina,

    Hvad er smagsneutral olie, kunne det være rapsolie, eller?

    Hvad str er din springform til denne lækre kage?

  7. Hej Carina,

    Hvad er smagsneutral olie, kunne det være rapsolie, eller?

    Hvad str er din springform til denne lækre kage?

    Tak

floral decoration