Tortilla-pandekage tårn a la Italien

mandag, d. 30. maj, 2011

For lidt tid siden så jeg en rigtig fin måde at benytte tortilla-pandekager på hos Newyorkerbyheart og Mig og Maj, og valgte derfor at lave min egen ret ud fra inspiration fra dem. Det fik vi så her til aften, hvilket var rigtig lækkert :)

Lidt som en pizza eller lasagne kan man mixe fyldet til lige, hvad man har lyst til. Og i dag blev den så italiensk inspireret :) Jeg var lidt forsigtigt med at komme de soltørrede tomater i, da jeg var bange for at smagen ville blive for gennemtrængende. Men det viste sig, at jeg godt kunne have kommet flere i 😀 På trods af at der er ost og andre lækre sager i som fyld, synes jeg faktisk den på en eller anden måde virkede forholdsvis let i det. I hvert fald hvis jeg sammenligner med nogle af de pizzaer, jeg tidligere har lavet.

Retten er beregnet til 4 personer.

  • 1 pakke tortilla-pandekager
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 fed, presset hvidløg (1 til kødet, og 1 til squash)
  • 1 squash
  • 1 løg
  • 12 soltørrede tomater (evt. gerne flere)
  • Friske basilikum blade
  • 1 pakke revet ost
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Sauter det ene hvidløg i lidt olie/smør, og brun kødet heri. Krydr med salt og peber.

Imens kødet brunet, skæres squashen i skrå skiver, og brunes på hver side på en pande med lidt smør. Lige inden de er færdige presses det andet fed hvidløg ud over dem, og der krydres med lidt salt. Læg dem evt. på en tallerken, til resten af ingredienserne er ordnet.

Skær løget i mindre, kvarte stykker, og halver de soltørrede tomater.

Læg en tortilla-pandekage i bunden af en lille bradepande. Læg lidt kødfyld på, herefter drys med løg, soltørrede tomater, nogle squash-skiver, lidt friske basilikum blade og drys med lidt revet ost. Denne fremgangsmåde benyttes til alle pandekagerne er brugt. Har man lidt ost til overs, kan det drysses på toppen af pandekage-tårnet.

Sæt den i en 170 grader varm oven i ca. 15 min. til osten begynder at tage farve. Den øverste tortilla-pandekage, kan godt finde på at bue opad. For at mindske dette, kan man lige presse siderne lidt ned igen efter nogle minutter i ovnen.

Kommentarer

  1. Av for den, hvor ser det bare læks ud!!! Det må prøves en dag!

  2. Hej Anette,
    Det var også rigtig godt, og man bliver helt glad og sulten af at se alle de lag 😀

  3. Ih jeg tror også jeg skal lave et pandekagetårn i dag 😀 Hvad der skal i har jeg ikke helt fundet ud af endnu, men jeg glæder mig allerede

  4. Hej Line,
    Ja, det er kun fantasien, der sætter grænser 😀

floral decoration