Thai-inspireret kyllingeret med ris

torsdag, d. 10. juni, 2010

Engang imellem kan jeg godt lide at bikse et eller andet sammen, og se hvad der kommer ud af det. Sådan var det også i går, hvor jeg lavede en thai-inspireret kyllingeret med ris og grøntsager :) Meget af det har jeg taget på slump og smagt til, så jeg synes, det smagte som det skulle. Men har dog prøvet af skrive ned, hvor meget jeg brugte af hver ingrediens og opskriften ser sådan ud :)

Til 4 personer skal der bruges

  • 500 g kyllingefileter
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • Ca. 2 tsk karry
  • 3 gulerødder
  • ½ broccoli
  • 3 ds kokosmælk (jeg bruge nogle dåser, hvor der er omkring 160 ml. i)
  • 2 ds vand (her brugte jeg dåserne fra kokosmælken)
  • 1 lime
  • 1 lille ds ananas + saften
  • Lidt jævning
  • Salt
  • Sukker
  • Serveres med ris

Fremgangsmåde

Kog risene som anvist på posen.

Skær kyllingefileterne i tynde strimler. Hak løg og svits det med 1 fed presset hvidløg. Tilsæt kyllingekødet sammen med karry og lad det svitse, til kødet har fået farve. Skær gulerødder i skiver (jeg skærer dem lidt skråt, så det ser pænere ud), tilsæt dem i gryden sammen med kokosmælk og vand. Kog op og tilsæt broccoli, som er skåret i små buketter. Saucen jævnes med en meljævning, der smages til med saften fra 1 lime, salt og sukker. Tilsidst tilsættes de skiveskåret ananas, samt saften fra dåsen.

Serveres med de kogte ris.

Kommentarer

  1. Uhm, den ser god ud. Jeg HADER at finde på mad, så tror da lige jeg vil kopiere opskriften (håber det er ok?). Mums, elsker thaimad.

  2. Det er helt ok 😀 Ja, det kan også være meget svært at finde på, hvad man skal have at spise :)

  3. Mums, så fik vi prøvet den opskrift. Den var god og nem at lave. Tak for tippet!

  4. Det lyder dejligt 😀 Og det var så lidt :)

floral decoration