Sommerfrisk pizza med fersken, serranoskinke, basilikum og hvidløg

fredag, d. 2. september, 2011

Aftensmaden bestod i dag af en super lækker, anderledes og frisk pizza – nemlig denne sommerfriske pizza med fersken, serranoskinke, frisk basilikum og hvidløg. Holdt da helt op, det var lækkert, og absolut en pizza man bør prøve at smage. Selv min ellers tiltider skeptiske mor var faktisk vild med den – tiltrods for at hun inden prøvesmagningen var noget ubekvemt ved situationen om ferskner på en pizza.

Da fersknerne ikke bliver opvarmet, giver de pizzaen en dejlig sommerfrisk fornemmelse, og gør samtidig pizzaen let og lækker. Ferskensmagen trænger ikke så meget igennem, men de giver et syrligt pift til pizzaen, og er virkelig lækker sammen med den friske basilikum og serranoskinken.

En anden gang vil jeg dog vælge at få den med bacon i stedet for serranoskinke, da den stegte skinke indimellem godt kunne være lidt sej i det. Så en ombytning til alm. skiver af bacon må til.

Opskriften er i øvrigt inspireret af en opskrift, jeg har fundet i kogebogen Grill – opskrifter, teknikker og redskaber. Jeg brugte denne opskrift på dej, og den er som altid rigtig lækker.

Til 4 personer blev der brugt:

  • 1 portion pizzadej
  • Ca. 160 g serranoskinke (alternativt 1 pk. bacon i skiver)
  • 1-2 fed hvidløg
  • Lidt olie
  • 2 pose revet ost (en pose til hver pizzabund, hvis man som jeg laver den på en bagesten)
  • 2 faste, men modne ferskner
  • 1 potte frisk basilikum

Fremgangsmåde

Start med at lave pizzadejen, og lad den hæve en times tid.

Steg serranoskinken let sprødt, og læg det på et stykke køkkenrulle indtil servering.

Pres hvidløget, og bland det sammen med lidt olie.

Rul pizzadejen ud, og pensl med lidt hvidløgsolie på dejen.

Drys med revet ost, og bag pizzaen ved 225 grader i 15-20 min. Tag den ud af ovnen, og lad den køle let af.

Imens udstenes fersknerne, og de skæres i tynde både.

Drys med serranoskinken, fersknerne og den friske basilikum.

floral decoration