Smagen af sommer – cremet koldskål med hyldeblomst

søndag, d. 21. juli, 2013

Koldskål og hyldeblomstsaft – så kan det vidst ikke blive mere sommerligt. Så hvorfor ikke blande de to ting sammen, og få en fantastisk lækker sommerret 😀 Vejret indbyder jo virkelig til koldskål i disse dage – hvis man har fået for meget grill-mad eller bare har lyst til en kødløs dag. Jeg har med denne opskrift fundet ud af, at jeg er nødt til at lave hyldeblomstsaft igen næste år, for jeg vil ikke misse denne delikate koldskål.

Som altid bruger jeg denne basisopskrift på koldskål. Det er et levn tilbage fra folkeskoletiden, men det gør den absolut ikke ringere. Specielt fordi koldskålen laves uden æg, og er super lækker og cremet. For at gøre den lidt anderledes valgte jeg at tilsætte hjemmelavet hyldeblomstsaft, og skære lidt ned på kærnemælken. Der skulle mere hyldeblomstsaft i, end jeg forventede – brugte 2 dl. Men så smager den også fantastisk. Vælger man at købe sin hyldeblomstsaft, skal man nok skære lidt ned på mængden, da de plejer at være mere stærke i smagen. Så har man muligheden, vil jeg til enhver til vælge at bruge den hjemmelavede variant.

Der blev selvfølgelig pyntet med lidt kammerjunkere, og lidt blomster fra haven – lavendel, hyldeblomster og citronmelisse.

Til ca. 4 personer blev der brugt:

  • 6 spsk sukker
  • 6 spsk creme fraiche
  • 2 dl hjemmelavet hyldeblomstsaft
  • 2 tsk vanillesukker eller ½ stang vanille
  • 6 dl ymer
  • 6 dl kærnemælk

Fremgangsmåde

Rør sukker og cremefraiche sammen i en skål, og tilsæt den hjemmelavede hyldeblomstsaft.

Tilsæt ymer, kærnemælk og vanillesukker – smag til.

Server den koldskålen med kammerjunkere og/eller lidt frisk frugt til.

Kommentarer

  1. Umm det lyder virkelig lækkert, har haft lyst til koldskål de sidste par dage, mon ikke jeg skal prøve denne version. hvis man nu løber tør for egen saft kan man mon bruge en koncentreret? (selvfølgelig ikke fun eller andet kunstigt)

  2. Hej Janne,
    Det er også rigtig lækkert 🙂 Jeg tænker godt du kan bruge en koncentreret saft (min egen hjemmelavede saft skal i øvrigt også blandes op), men bare smage koldskålen til indimellem, så det ikke bliver for stærkt 🙂

floral decoration