Små, farverige madbrød med majs, ost og purløg – lige til madpakken

tirsdag, d. 15. november, 2011

For nogle weekender siden fandt jeg en opskrift i et blad hjemme hos mine svigerforældre, som jeg valgte at afprøve i weekenden. Det var nogle små, farverige madbrød med majs, ost og purløg. De er virkelig lækre, og dejlig farverige 😀 Og så er de ultra-nemme at lave.

Jeg lavede i første omgang kun en halv portion af opskriften, da jeg forventede, at vi ikke ville få spist alle sammen – og dermed skulle der have været nok til fryseren. Men da de er ikke så store igen (de hæver nemlig ikke synderligt meget), blev der lynhurtigt spist halvdelen af dem 😀 Til gengæld er de gode 2 og 2 sammen til madpakken med et par skiver kogt æg, da de forbliver bløde og let svampede i konsistensen dagen efter, også efter at have været frossen.

Så næste gang vil jeg helt klart lave en almindelig portion af opskriften.

Der bliver ca. 20 madbrød ud af denne opskrift.

  • ½ rød peberfrugt i tern
  • 1 finthakket rødløg
  • 300 g majs (jeg tog dem på frost, og lod dem optø)
  • 2 spsk hakket purløg
  • 250-300 g revet ost
  • ½ tsk paprika
  • 1 knsp sukker
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk groftkværnet peber
  • 4 tsk bagepulver
  • 420 g mel
  • 1 dl mælk + en sjat (jeg var nødt til at hælde en sjat mælk i for at få dejen til at binde ordentlig sammen)
  • 2 dl olivenolie

Fremgangsmåde

Bland peberfrugt, rødløg, majs, purløg, krydderier, bagepulver, ost og mel, tilsæt mælk og olie og rør hurtigt dejen sammen til den er samlet – evt. saml den med fingrene.

Rul dejen ud i 1 cm tykkelse på et meldrysset bord – jeg synes det var nemmere at mase dejen ud med fingrene/hænderne end at rulle den ud til at starte med.

Stik dejen ud i cirkler med en 7 cm udstikker – alternativt kan et glas bruges.

Bag dem ved 200° i ca. 15 min.

Kommentarer

  1. De ser vildt gode ud!
    Dem må jeg prøve hurtigst muligt :)

  2. Hej Louise,
    De smager også rigtig godt 😀

  3. Hej Carina,

    Mmmm, de skal afprøves til madpakken!

    Hvilken slags ost vil du anbefale at putte i?
    Kan almindelig, blød skæreost bruges?

  4. Hej Lise,
    Undskylder det sene svar – er netop kommet hjem fra en forlænget weekend i London :) Jeg brugte bare almindelig/billig revet ost, og det virkede ganske fint :) så umiddelbart kan en almindelig skæreost nok også sagtens bruges :)

Afgiv en kommentar

You must be logged in to post a comment.

floral decoration