Skøn tomattærte med hvidløg og frisk timian

torsdag, d. 5. april, 2012

Tærte er nu en dejlig lækker ret, og specielt når solen skinner og man fremtryller en super skøn tomattærte med hvidløg og timian. Den var simpelthen SÅ lækker, og dejlig frisk i både smag, konsistens og udseende. Behøver jeg at sige, det ikke er sidste gang den bliver serveret i det lille køkken 😀

Tilmed er den faktisk meget nem at lave, hvilket jo er et stort plus. Jeg valgte at servere et par stegte kyllingefilter til. Som sædvanlig er jeg meget doven, hvad tærtedej angår, så her bruger jeg altså bare Maizenas grovtærtedej. Synes ikke der er nogen nævneværdig forskel i smagen til, at jeg selv gider at bakse med dejen.

Til 1 tærte har jeg brugt:

  • 1 pakke tærtedej
  • Olie
  • Ca. 300 g blomme/cherrytomater
  • 2 fed hvidløg
  • 1 god håndfuld friske timianblade
  • Salt og friskkværnet peber
  • Ca. 2 dl revet ost
  • 1 æg
  • 1 dl mælk (vi havde lidt rester af noget piskefløde, som jeg blandede i)

Tilbehør

  • Stegte kyllingefileter

Fremgangsmåde

Bland tærtedejen sammen som anvist på pakken.

Halver tomaterne og bland dem sammen med presset hvidløg og timianblade.

Smør tærteformen med lidt olie, rul dejen ud og læg tærtedejen heri. Vil man gerne have fine kanter hele vejen rundt, skal tærtedejen været rullet så meget ud at det flyder ud over kanterne. Herefter ruller man ligeså stille den overskydende dej af ved hjælp af en kagerulle.

Fordel osten på tærtedejen, og læg herefter tomaterne på.

Pisk ægget let med mælk og fordel det over tomaterne.

Bag tærten i en 200 grader varm ovn i ca. 25 minutter – eller indtil æggemassen er stivnet.

Server den lune tærte med de stegte kyllingefileter.

Kommentarer

  1. Hvor ser det lækkert ud!

    Hvad str. tærteform bruger du? 🙂

  2. Hej Kristina,
    Mange tak, det var også rigtig lækkert 🙂 Tærtefadet måler 24 cm. i diameteren 🙂

floral decoration