Ruskumusnusk

mandag, d. 28. marts, 2011

Ja, skønt navn ik å? 😛 Men det er nu meget nemmere at udtale, end det er at stave. Det var i hvert fald, hvad aftensmaden bestod af i aften. Det er en ret min mor fandt på for mange år siden, og vi bruger den egentlig sådan lidt en back-up ret, når vi bare ikke aner, hvad vi skal have at spise. Den er super nem, og kræver ikke ret mange ingredienser udover visse basis-ingredienser, som man/vi alligevel har i køkkenet. Derudover kan rester af gulerødder eller champignon også tilsættes.

Til 4 personer skal der bruges:

  • Ca. 2½ dl ris
  • Hakket svinekød
  • 2 peberfrugter (farven er lige meget)
  • 1 tsk tørret basilikum
  • ca. 1 tsk karry
  • 1 hønsebouillonterning
  • 4½-5 dl vand
  • Lidt salt og peber

Fremgangsmåde

Kog risene som anvist på posen.

Brun imens det hakkede svinekød. Skær peberfrugterne i tern, og tilsæt dem i gryden, når kødet er brunet. Lad det svitse et par minutter.

Tilsæt basilikum, karry, hønsebouillon og vand. Lad det koge op, og lad det småkoge indtil risene er færdige.

Hæld risene over i gryden med kød og peberfrugter, smag til med salt og peber og server.

Kommentarer

  1. Mon man kan lave det med oksekød i stedet?

  2. Hej Sara,
    Det kan man sagtens. Det har vi i hvert fald gjort en enkelt gang, hvor vi ikke havde mere svinekød :)

floral decoration