Pistaciefinancier med hvid trøffel, friske jordbær, appelsin og pomelo

lørdag, d. 1. januar, 2011

I anledning af nytårsaften fik vi Pistaciefinancier med hvid trøffel, friske jordbær, appelsin og pomelo pyntet med lidt timiangrene fra bogen Kager, desserter og konfekt med hjertet fra Odense Marcipan. Synes desserten var rigtig lækker, omend den dog var ret tung i det. Jeg kunne i hvert fald ikke spise op.

Vi holdte nytårsaften hjemme ved mine forældre, og havde i tiden op til snakket lidt om, hvad desserten skulle bestå af,  og fandt så frem til denne dessert. Hvis man har smagt Pandekagetårne med hvid chokolade- og citroncreme fra Mette Blomsterberg, så minder denne dessert faktisk ret meget om det i smagen, idet de to cremer er ret ens både i smagen og i form af ingredienserne.

Vi fik i øvrigt lidt ekstra smeltet, mørk chokoladen til desserten.

Aftensmaden bestod i øvrigt af en super lækker, mediumstegt oksemørbrad med kartoffeltårne, whisky sauce (dog ikke hjemmelavet), hjemmelavet hvidløgssmør og timianovnbagte rodfrugter (rødbeder, gulerødder, jordskokker og persillerødder skrællet, skåret i tern og hældt i et fad med timianblade og lidt stilke, salt, peber og olie). Nøj det var guf 😀

Opskriften på pistaciefinancier med hvid trøffel rækker til ca. 8-10 personer.

Pistaciedejen

  • 4 æggehvider
  • 150 g flormelis
  • 200 g Odense dessertmasse med pistaciesmag
  • 100 g hvedemel
  • 150 g smeltet, lillefingervarmt smør

Trøffelmasse

  • 300 g hvid chokolade
  • 1/4 l piskefløde
  • Fintrevet skal fra 1/2 økologisk citron

Tilbehør

  • Frisk frugt fx jordbær, pomeleo og appelsin
  • Smeltet mørk chokolade

Fremgangsmåde trøffelmasse

Hak chokoladen ret fint.

Varm fløden op til kogepunktet og hæld det lidt efter lidt over den hakkede chokolade, til det er smeltet. Tilsæt revet citronskal.

Sæt trøffelmassen til afkøling.

Fremgangsmåde pistaciedejen

Pisk æggehviderne stive, sigt flormelissen i lidt ad gangen og pisk til massen er sej.

Rør dernæst forsigtigt pistaciemassen samt hvedemel i, og tilsidst det smeltede smør.

Smør dejen ud på en bageplade med bagepapir i en størrelse på ca. 30 x 38 cm (en lille bradepande).

Bag kagen i 10-12 min. ved 180 grader og læg den til afkøling.

At forme kagen

Beklæd en sandkageform med plastfolie.

Skær kagen i 4 baner i samme bredde og længde som formen.

Pisk trøffelcremen luftigt. Læg kagen lagvis med trøffelcreme, start og slut med kage, og sæt den i køleskabet i mindst 2 timer.

Kagen er herefter klar til udskæring og servering.

Kommentarer

  1. Hejsa.
    Jeg lavede denne dessert sidste år til nytårsaften, men den hvide trøffel creme blev meget sød. Har du et tip som måske kunne gøre den mindre sød??:o)
    Mvh. Sandie

  2. Hej Sandie,
    Jeg tænker umiddelbart, at der måske skal mere fløde og mindre chokolade i – så der sker en lille omfordeling. Men ellers har jeg ikke noget bud. Evt. måske komme lidt citronsaft i.

  3. Prøv evt. at komme revet citronskal i. På den måde tager du ikke noget fra tykten på den, og bliver lidt surere.

  4. Hej Mia,
    Tak for tippet :)

floral decoration