Pebersteaks med cremet æble- og avocadosalsa, tørrede tranebær og limesaft

lørdag, d. 25. februar, 2012

I dag lavede jeg aftensmad kun til mig selv – kæresten har en ven på besøg, og det betyder at jeg kan lave de ting, min kæreste ikke umiddelbart er så begejstret for at afprøve. Så i aften bestod min aftensmad af Pebersteaks med cremet æble- og avocadosalsa, tørrede tranebær og limesaft. Og wow, den salsa var lækker 😀 Det sjove er, at når jeg skal lave aftensmad til mig selv, er jeg ofte modsat mange andre, og kæler mere for maden i stedet for bare at smække den første og bedste købe-pizza ind i ovnen.

Jeg fandt opskriften på salsaen hos Heidis Verden for lidt tid siden, og da kæresten så den indholdte avocado, bakkede han ud. Jeg er dog lykkelig for, at jeg fik smagt den, for den er lige tilpas min smag. Der er mange forskellige smagsindtryk i salsaen, hvilket gør den spændende. De sure æbler og saften fra limen, går virkelig godt i spænd med de søde tranebær og piftet med honningen.

For at gøre det ekstra lækkert fik jeg en dejlig pebersteak til, som jeg fik stegt perfekt rød/medium-stegt, samt lidt ciabattabrød. Alt i alt en virkelig dejlig aftensmad :)

Til 1-2 personer skal der bruges:

  • 2 forårsløg i tynde skiver
  • ½ dl finthakket rødløg
  • Ca. 1 dl finthakket frisk persille
  • 3/4 dl grofthakkede tørrede tranebær
  • 2 spsk limesaft
  • 1 spsk flydende honning
  • 1/4 tsk stødt spidskommen (vær varsom med spidskommen, smagen kan hurtigt kamme over, og blive for gennemtrængende)
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 Granny Smith æble
  • 1 semi-most avocado

Tilbehør

  • Pebersteaks
  • Ciabattabrød

Fremgangsmåde

Snit forårsløgene i tynde, skrå skiver. Hak dernæst rødløget, persillen, og de tørrede tranebær og kom det hele i en skål.

Tilsæt honning, limesaft, spidskommen, samt salt og friskkværnet peber, og rør det hele sammen. Efter kort tid bliver der dannet en smule væske, så massen ikke klistre så meget sammen, som i starten.

Skær æblet i små terne og kom dem i skålen.

Tilsæt den semi-moste avocado og bland salsaen godt sammen.

Server salsaen straks til peberbøffen og det lune ciabattabrød.

Kommentarer

  1. Ja jeg kun jo kun erklære mig enig i at det er en skøn salsa :-) Og du har helt ret i at der er flere smagsindtryk som gør den spændende.
    Jeg får helt lyst til at lave den igen i dag, men desværre har vi ingen avocado, så det må lige vente en dag eller to!

  2. Hej Heidi,
    Kunne faktisk også godt selv spise en portion mere nu 😀

floral decoration