Pebersteak med smørdampede hvide asparges og basilikumcreme

fredag, d. 8. juni, 2012

Dagens aftensmad bestod af Pebersteak med smørdampede hvide asparges og basilikumcreme. Når man er alene hjemme, gør det ikke noget at aftensmaden er nemt, enkelt og lækkert. Denne ret tager ikke ret lang tid at lave, og så smager det fantastisk. Jeg elsker basilikumcremen – som er dejlig parfumeret af den skønne basilikum-duft. Den kan i øvrigt gå til rigtig mange forskellige ting, og i aften gik den så til de smørdampede, hvide asparges.

Til 1-2 personer skal der bruges:

  • 1-2 pebersteaks
  • 1 potte frisk basilikum
  • Ca. 1 dl. creme fraiche
  • Lidt salt
  • 1 bdt. friske, hvide asparges
  • Lidt smør
  • Lidt vand til dampning

Fremgangsmåde

Hak basilikumbladene i en minihakker, og tilsæt cremefraichen. Kør cremen glat – den bliver mere flydende, når minihakkeren får lov at slynge creme fraichen rundt.

Smag til med salt.

Skræl de hvide asparges fra toppen og ned – men skræl ikke toppen, da en del af smagen sidder her.

Knæk asparges’ne over, så den gode del er tilbage – den med toppen.

Læg de hvide asparges i en si, over en gryde med lidt vand i bunden og en god klat smør.

Damp de hvide asparges i ca. 10 minutter – eller til de har en passende konsistens.

Steg imens pebersteaks – panden varmes op til høj varme, og steaks’ne lægges på den tørre pande.

Lad dem brune en enkelt gang på begge sider – dette gøres så porrerne lukkes.

Skru ned for varmen, tilsæt en god klat smør/margarine og krydr med salt og peber.

Når de er færdigstegt skal de hvile i den tid, de er blevet stegt i – så kødsaften trækkes ind i kødet igen.

Server pebersteaks med de smørdampede hvide asparges og basilikumcremen.

Kommentarer

  1. Super lækker sommerret, er vild med den basilikumcreme, tak for inspirationen og ha en super god weekend.

  2. Hej Monsterscircus,
    Mange tak, det var også rigtig lækkert 🙂

floral decoration