Oksekødstærte med pesto og basilikum, samt rå-marineret spidskålssalat med citronskal

fredag, d. 12. august, 2016

DSC_5736 4

Vi er generelt stor fan af oksekød herhjemme, uanset om det er hakket oksekød eller gode, møre og saftige bøffer. Derfor valgte jeg at eksperimentere lidt i køkkenet, og resultatet endte ud med denne oksekødstærte med pesto og basilikum. Som tilbehør fik vi en rå-marineret spidskålssalat med citronskal. Den passede virkelig godt til tærten, og gjorde en ellers ret tung tærte mere let og sommerlig. Spidskålssalaten er beregnet til 2 personer (medmindre man ikke spiser særlig meget) – tærten er til 4 personer.

 

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 hakket løg
  • 2 fed hvidløg
  • Ca. 3 spsk grøn pesto
  • En god håndfuld friskhakket basilikumblade
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 portion tærtedej (jeg vælger den nemme udvej, og tager altid Maizenas grovtærtedej)

 

  • 1 spidskålshoved
  • Ca. ½ dl olie
  • 5 spsk lys balsamico eddike
  • 1 spsk lys sirup
  • Salt og peber
  • Revet skal fra ½ citron

 

Fremgangsmåde

Forbered tærtedejen, og rul tærtedejen ud. Pensel et tærtefad med lidt olie, og fordel dejen tærteformen. Ønskes en pæn kant, kan dette gøres ved at rulle kagerullen over tærtedejens kant, så overskydende dej rulles af.

Svits løg og og presset hvidløg i en gryde med lidt smør/olie. Tilsæt herefter kødet, og rør rundt med jævne mellemrum til det er blevet brunt, krydr med salt og peber.

Tag gryden af varmen, og tilsæt pesto samt de friskhakkede basilikumblade.

Fordel kødmassen i over tærtedejen.

Pisk et par æg sammen med mælk, og hæld det over tærten. Bag tærten i en 200 grader varm ovn i ca. 30 minutter til æggemassen er stivnet.

Imens forberedes spidskålssalaten.

Halver spidskålen på langs, og skær den i tynde skiver – herved virker kål-smagen ikke så kraftig.

Bland en marinade med olie, lys balsamico eddike, salt, peber og sirup og hæld det over spidskålen. Vend salaten rundt nogle gange, og lad den stå at trække – den har godt af at stå at trække i lidt tid.

Server herefter den varme tærte med spidskålssalaten.

 

floral decoration