Mild blomkålssuppe med vanille, bacon i tern, brøndkarse og groft brød

lørdag, d. 21. august, 2010

Kæresten er oppe i Aalborg her til aften, så man må jo finde på en ret, der er forholdsvis nem at lave, men samtidig anderledes. Valget faldt på mild blomkålssuppe med vanille, bacon i tern, brøndkarse og groft brød.

Mælken og vanillekornene giver blomkålssuppen en mild og blød smag. Det er en nem og lækker måde at spise den sunde kål på. Man vel normalvis ikke tro at vanille går sammen med blomkålen, men den giver en dejlig og mild sødme, som er utrolig lækker. Dog er vanillesmagen ikke ret gennemtrængende. Retten bliver serveret med stegt bacon i tern og lidt brøndkarse. Synes alle ingredienserne spænder rigtig godt med hinanden, og det er bestemt en suppe, jeg gerne vil prøve at lave igen :)

Blomkål må endelig ikke koge for længe, for så fremhæves den lidt skarpe kålsmag, som mange ikke bryder sig om.

Retten er beregnet til 2 personer

Suppen

  • 1 blomkålshoved
  • ½ stang vanille
  • 8 dl vand
  • 3 dl sødmælk
  • Salt og friskkværnet peber

Til servering

  • 150 g bacon i tern
  • ½ potte brøndkarse
  • Groft fuldkornsbrød

Blomkålssuppe

Skær bladene fra blomkålen, skyl den grundigt, og del den i små buketter. Skær blomkålsstokken i små stykker. Tag ca. ¼ af buketterne fra til pynt.

Flæk vanillestangen, og skrab kornene ud. Bland vand, mælk, vaniljekorn og blomkål i en gryde, og bring det i kog. Lad suppen koge under jævnlig omrøring i 10-15 minutter, til blomkålen er helt mør. Blend suppen, til den er jævn og glat, gerne med en stavblender direkte i gryden. Varm langsomt suppen op igen, og smag til med rigeligt salt og peber.

Bring en anden gryde med letsaltet vand i kog, og lad de sidste blomkålsbuketter koge i 2-3 minutter. Hæld vandet fra, og skyl dem hurtigt i koldt vand. Buketterne skal stadig være lidt sprøde at bide i.

Steg baconternene gyldne og sprøde på en tør pande. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Anret de kogte blomkålsbuketter på bunden af dybe tallerkener. Hæld suppe over, og pynt med stegt bacon og brøndkarse. Server med groft fuldkornsbrød.

floral decoration